Cazul ”Șpaga la Ortopedie”: mărturisitori de bunăvoie sau siliți de cercetări

pietricica turism

Toți cei care au ajuns pe la Ortopedia Spitalului Județean, pe secție sau la cabinetul din Policlinică, și au dat bani doctorilor pentru concedii medicale sau actele necesare pentru pensionare, sunt așteptați de ofițerii anticorupție, pentru a le fi înregistrate denunțurile.

Declarațiile sunt folositoare în cazul ”Șpaga la Ortopedie”, iar persoanele care se prezintă de bunăvoie și vor recunoaște că au dat mită nu vor fi trase la răspundere penală. În schimb, cei care vor fi identificați pe parcursul anchetei s-ar putea să nu primească aceleași indulgențe.

Anchetatorii suspectează că, în cazul concediilor medicale de lungă durată, când recuperarea se întindea – măcar scriptic – pe mai multe luni, pacienții au dat constant bani medicului care putea prelungi concediile. La fel și cu alte tipuri de documente medicale doveditoare.

Cei care știu că au procedat astfel sunt rugați să se prezinte la Serviciul teritorial Neamț al Direcției Generale Anticorupție, în clădirea fostei Bancorex, vizavi de Colegiul ”Calistrat Hogaș” pentru a le fi înregistrate declarațiile. Nu contează perioada când au avut nevoie de concedii sau alte acte pentru care au dat mită medicului (sau medicilor). (M.N.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.