Rocsana Josanu: ”Orice șef de instituție publică se poate trezi că a emis acte false”

A apărut o primă reacția în cazul construcției ridicate lângă un monument istoric din comuna Ruginoasa. Directoarea Direcției pentru Cultură Neamț a trimis adrese către Primăria Ruginoasa și către Inspectoratul de Stat în Construcții Neamț, cerând ca ambele instituții să ia măsuri în cazul avizului fals pe baza căruia a fost obținută o autorizație de construire  în coasta unui monument istoric, (detalii aici).

Rocsana Josanu a solicitat conducerii Primăriei Ruginoasa să-i comunice ce măsuri va lua în privința casei ridicate în perimetrul de protecție al bisericii și așteaptă să vadă dacă autorizația de construire va fi anulată. La rându-le, specialiștii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții Neamț ar trebui să verifice, potrivit competențelor lor, dacă imobilul respectiv îndeplinește condițiile legale, în circumstanțele existenței unui dosar penal în care se fac cercetări pentru fals în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Eu consider că este foarte importantă rezolvarea acestei situații prin luarea tuturor măsurilor necesare pentru intrarea în legalitate și găsirea vinovaților”, a declarat Rocsana Josanu, directoarea Direcției pentru Cultură Neamț. ”Este alarmant că s-a creat un precedent periculos pentru actele oficiale emise de instituțiile publice. Orice șef de instituție publică se poate trezi că a emis acte false, dar care au antetul oficial și sunt întocmite de angajați ai instituției respective. Voi aștepta răspuns și de la organele de cercetare penală și, dacă nu-l primesc, voi reveni cu adrese. Nu voi lăsa ca lucrurile să fie tratate cu superficialitate”.

Așteptăm o reacție și din partea Prefecturii Neamț, în condițiile în care este vorba despre o încălcare a legii evidentă.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *