Mistere elucidate: Norocel Harabagiu – la dispoziție pentru ”servicii de întreținere a bunurilor” Instituției Prefectului

pietricica turism

În fața valului de comentarii privind intrarea/ cooptarea/ adoptarea lui George Norocel Harabagiu în echipa Danielei Soroceanu, prefect de Neamț, am perseverat în a afla care sunt atribuțiile acestuia în instituția care, măcar teoretic, reprezintă Guvernul în teritoriu.

Încet, încet, ne-am lămurit cumva.

În prima zi, noul purtător de cuvânt al instituției ne-a transmis că Harabagiu este angajat ca ”personal contractual auxiliar, aflat la dispoziția doamnei prefect”. Mai mult nu avea împuternicire să transmită, așa că am rugat să revină cu amănunte, când va primi puteri dispoziție ordin în acest sens.

Răspunsul îl publicăm integral, pentru că este extrem de lămuritor: ”La întrebarea dumneavoastră adresată telefonic, așa cum v-am răspuns în cursul dimineții, George Harabagiu este personal contractual conform unui contract de servicii încheiat de instituția noastră în temeiul Legii nr. 98/2016, prin procedura de achiziție directă. Atribuțiile sunt în conformitate cu obiectul contractului de prestări servicii de întreținere și exploatare a bunurilor beneficiarului”.

Semnează, același, Bogdan Tablan.

Prima tentație este o juxtapunere a celor două declarații. Vorbim, deci, despre un personal contractual, la dispoziția doamnei prefect, racolat prin achiziție directă, pentru servicii de întreținere și exploatare a bunurilor beneficiarului. Înainte de merge mult prea departe cu gândul, ne oprim la varianta în care este vorba, totuși, de servicii și bunuri ale Instituției Prefectului, deci nu ar putea fi doar la dispoziția doamnei prefect.

Odată rezistând tentației de a muta discuția în planul prestărilor de servicii de întreținere și exploatare a bunurilor, răspunsul purtătorului de cuvânt al Prefecturii obligă rapid la cercetarea legii invocate. Prilej cu care constatăm că Legea 98/2016 privește achizițiile publice și are versiune publicată, versiune consolidată și versiune actualizată.

Se poate conchide că George Harabagiu a avut ceva de oferit pentru ”servicii de întreținere și exploatare a bunurilor beneficiarului”, iar Instituția Prefectului l-a ales pentru că, probabil, aceste servicii sunt fără concurență în județ și, prin extindere, permit inclusiv participarea la discuții care exced litera și spiritul contractului încheiat.

Nu putem decât să felicităm Prefectura Neamț pentru achiziția făcută și să vedem cât de bine vor fi întreținute și exploatate bunurile acesteia de personalul contractual achiziționat conform Legii achizițiilor Publice. Pentru că era nevoie și de profesioniști în zonă, nu doar de rude sau oamenii veniți pe filieră de partid. În definitiv, Daniela Soroceanu merită felicitată că s-a postat, cumva, împotriva lui Liviu Dragnea, care, public, s-a delimitat de George Harabagiu. (V.B.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.