Pace și prietenie la PNL Neamț preț de-o conferință de presă

pietricica turism

Mult așteptata conferință de presă  în care trebuia anunțat cine  va conduce organizația PNL Piatra Neamț după demisia lui Dragoș Chitic s-a dovedit a fi doar un prilej, festiv, în care am aflat că echipa PNL este unită, că dl. deputat Leoreanu e chiar prieten cu restul conducerii, că dl. Chitic a plecat, dar rămâne, că nimeni n-a vrut să preia, statutar, organizația de la Piatra Neamț dar că doar cei din afară văd neînțelegeri în partid. Ca să demonstreze aceste lucruri fiecare dintre cei patru conducători prezenți la masa discuțiilor au transmis mesaje către presă și prin intermediul ei, către alegători.

Mugur Cozmanciuc a lansat ideea solidarității de partid, a echipei unite, indestructibile, chiar dacă, en passant, a transmis că în acest moment nu mai există o conducere a organizației de la Piatra Neamț. Asta, așa, în treacăt, ca să nu fie amenințată cumva solidaritatea și prietenia din partid. Fiecare coleg a fost prezentat cu laude la adresa activității desfășurate, că se mirau chiar și cei lăudați. Semn că în politică prietenii trebuie să-i ții aproape iar dușmanii și mai aproape. Dl. Leoreanu era așezat foarte aproape, în stânga domnului Cozmanciuc. Logic, lui i s-a dat primul cuvântul.

Imperturbabil, fără nici o legătură cu realitățile de la Piatra Neamț, pentru care era anunțată conferința de presă, profesorul Laurențiu Leoreanu a vorbit despre Siegfried Mureșan, despre activitățile de la Biblioteca din Roman și activitatea sa parlamentară. Evident că toată sala se gândea la Chitic și Romel Bîrjoveanu, dar dacă tot se înregistra totul video, de ce să nu-și facă numărul domnul deputat? Că doar el n-are treabă cu Chitic, el țintește la mai sus, în nici un caz la șefia organizației de la Piatra.

Dl. Eugen Țapu a dat dovadă că are simțul ridicolului la el și a punctat, foarte scurt, ceva cu privire la echipa unită și la organizația din Piatra Neamț, după care a pasat scurt spre  Dragoș Chitic.

Primarul demisionar ca președinte de partid, a vorbit multe lucruri interesante, dar nu și despre motivele reale pentru care și-a dat demisia. Chestiunea cu ”vreau să pot face mai bine administrație” nu l-a convins nici măcar pe dl. Leoreanu, dar asta nu mai are nici o importanță. Iar toate întrebările presei s-au lovit de aceeași corectitudine politică specifică acestei conferințe de presă.

În rest, totul este bine la PNL. Am văzut demonstrația ( credibilă?) că dacă își dă demisia un președinte și prim vicepreședinții nu vor nici ei să preia conducerea, per ansablu totul dă cu plus. Iar când se va alege viitoarea conducere, cei care  acum s-au dat deoparte, vor putea fi aleși din nou, pentru a demonstra teoria că nici în PNL nimic nu se pierde, totul se transformă, iar prin transformare, toată lumea devine mai bună, mai implicată, mai aplicată, într-un cuvânt, mai liberală. Iar proiectele primarului, inclusiv bugetul, vor fi votate inclusiv de liberalii care nu sunt demni de votul celor la la PMP, conduși vicele Gavrilescu, adevăratul de reperul moral al politicii  de factură neoliberală. Care va rămâne alături de PNL și Dragoș Chitic atâta timp cât interesele o cer.

La final, am primit asigurarea că săptămâna viitoare cineva va conduce organizația pietreană. Cei patru protagoniști ai conferinței s-au retras prietenoși spre biroul din sediu unde probabil nu mai trebuiau să rămână cu masca zâmbitoare pe față. Interesant că fiecare dintre ei era atent cine venea în spatele său, la propriu, pentru că nimeni nu se așteaptă, la modul real, ca pacea și prietenia să depășească limita unei banale și stingheritoare conferințe de presă.

Valentin Bălănescu

N.R.: Ca să fim corecți până la capăt, liberalii măcar fac conferințe de presă la care invită pe toată lumea. PSD-ul nu face deloc, ALDE invită în funcție de simpatii, că au naturelul simțitor și nu rezistă la critici, PMP-ul face niște serate cu platouri ok, dar nu au nici o legătură cu transmiterea de informații, iar USR nu are grija conferințelor la Neamț. Conferința cu Leancă și Harbuz de la Pro România a fost excepția care confirmă regula.

1 COMENTARIU

  1. penelistii sunt vinovati de ascensiunea ciumei rosii cu impertinenta si flegmatismul preocuparilor strict private rupte de realitati cel mai bun exemplu tatucul deputat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.