COD GALBEN de instabilitate atmosferică în judeţul Neamţ

pietricica turism

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ pentru Neamţ şi alte judeţe din Moldova. Avertizarea este valabilă în intervalul 18 mai, ora 12:00-19 mai, ora 6:00.

În Moldova și în zona Carpaților Orientali se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată, precizează ANM.

Pe un interval ceva mai larg de timp (18 mai, ora 10:00-21 mai, ora 10:00) este emisă şi o informare meteorologică: În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp”. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.