Consiliul Județean vrea un director medical performant la Spitalul Neamț

Dr. Gabriela Bercea a sosit prima la concursul pentru funcția de director medical pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Astăzi, 29 mai 2019, la ora 10.40, medicul urgentist care candidează pentru a doua funcție de conducere a spitalului a ajuns la sediul Colegiului Medicilor Neamț, unde s-a desfășurat proba scrisă.

Dr. Gabriela Bercea

Cu toate că este obișnuită să lucreze sub presiunea din UPU, doctorița Bercea a dovedit că acest concurs este unul extrem de important pentru ea și, vizibil emoționată, a declarat doar că-și dorește „să fie bine pentru toată lumea”.

Dr. Gabriela Denisa Căileanu

Dr. Gabriela Denisa Căileanu, șefa compartimentului Oftalmologie, a intrat în policlinică înainte cu 15 minute de ora de începere a probei scrise și a urcat spre colegiu. „Evident că am emoții, este un concurs greu”, a spus medicul care s-a înscris în concurs.

Cătălin Chiței

Înainte de a intra în colegiu, administratorul public Cătălin Chiței, desemnat din partea Consiliului Județean Neamț în comisia de concurs, a spus că instituția care coordonează spitalul dorește ordine în spital: „Directorul medical este o verigă care a lipsit sau, mai bine zis, a fost un pic nefuncțională din cauza interimatului prelungit. Este timpul ca și consiliul medical să se întrunească și să-și facă treaba. Sperăm ca, odată cu completarea echipei, să fie performanță la acest spital”.

O parte din membrii comisiei de concurs erau deja în sediul colegiului, în așteptarea  celor două candidate care la ora 11 urmau să susțină testarea cunoștințelor din legislație. Potrivit normelor legale, subiectele sunt alcătuite de membrii comisiei, cel târziu în dimineața probei, cu întrebări din bibliografia dată spre studiu și publicată odată cu anunțul de concurs. Proba scrisă constă într-un test grilă, pe durata a cel mult 3 ore. Lucrările sunt evaluate și punctate, iar notele pot fi contestate. A doua probă este proiectul de specialitate, fiecare candidat trebuie să-l prezinte, iar membrii comisiei îl evaluează și-l punctează. Nota finală va fi media cu două zecimale a notelor acordate de fiecare membru al comisiei. Interviul nu se punctează. Este promovat în funcție candidatul care are cea mai mare notă finală, formată din media aritmetică a celor două punctaje de la evaluare.

Cei care vor da note celor două candidate sunt, din partea Consiliului Județean, Cătălin Chiței, Veronica Vasiliu – președinta consiliului de administrație al spitalului – și Cristina Mititelu, directorul juridic. Note vor da și dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului și ing. chim. Brândușa Anca Movilă, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț. Concursul se bucură de stricta supraveghere asigurată de dr. Josef Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor Neamț și gazda probei de astăzi, precum și de Ionuț Bogdan Nistor, liderul sindicatului Solidaritatea Sanitară de la nivelul spitalului. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *