Turiști francezi vandali: au smuls bariera de la intrarea în Parcul Național Ceahlău

Accidentul de motocicletă, a cărui victimă a fost un tânăr francez are, drept continuare, o altă infracțiune în afară de cea de vătămare corporală, și anume distrugerea unei bariere. Este vorba despre bariera montată de Direcția Silvică Neamț pe drumul forestier, care face legătura între Ceahlău și Bicazu Ardelean. Chestiune de atitudine a unor cetățeni, care în țara lor nu și-ar permite, în niciun caz, să intre cu ATV-urile într-o zonă protejată și să mai și smulgă bariera din pământ ca să-și deschidă calea.

”Rangerul nostru a văzut 15 ATV-uri, de fapt nu chiar ATV-uri, ci niște SSV-uri, mult mai puternice, conduse de persoane de toate vârstele, a încercat să le oprească și să le spună că sunt într-o zonă protejată, însă au plecat mai departe”, ne-a declarat Cătălin Gavrilescu, directorul Administrației Parcului Național Ceahlău.

”Bariera este dublată de un indicator care interzice accesul, dar ei au folosit două ATV-uri și au smuls, pur și simplu, bariera cu tot cu partea din beton. Au plecat spre Hășmaș și l-am sunat pe colegul meu de acolo să-l avertizez. Am aflat, de asemenea, că ieri au intrat cu ATV-urile în Parcul Călimani și au fost căutați cu mascații. Așteptăm să vedem dacă îi găsește poliția”.

Toate SSV-urile conduse de turiștii ”educați” sunt înmatriculate în Franța. Se pare că grupul a venit în România în baza unui pachet de călătorie, achiziționat de la un tour operator. Ideea este că tratează România drept o țară în care-și pot permite absolut orice și gonesc dintr-un loc în altul alegând căile care li se par convenabile, indiferent de bariere. După producerea accidentului au dispărut cu toții fără să aștepte poliția ca să dea declarații despre ceea ce s-a întâmplat și au luat cu ei și motocicleta pe care o condusese tânărul care s-a accidentat. (C.M.)

2 comments

 • Andrei Ioan

  mai 29, 2019 at 7:56 pm

  Ce atâta gălăgie ? Aplicați legea românească gherțoilor și trimiteți-i pe gherțoi să se urce cu ATV-ul pe Turnul Eiffel sau pe ce-o mai fi rămas din Catedrala Notre Dame SAUÎN rOMÂNIA NU ARE CINE SĂ MAI APLICE LEGILE ȚĂRII ?

  Răspuns

 • Samuraijack

  mai 29, 2019 at 9:59 pm

  Salvamontul spune că accidentatul e în spital la Tg. Mureș. Găsiți-l acolo.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *