Liga a IV-a: Luptă-n trei pentru titlul judeţean

Duminică, 19 mai, este programată etapa a XX-a, ultima a sezonului regulat, în cadrul Ligii a IV-a. Deoarece calificatele pentru play-off se cunosc de câteva săptămâni, unica miză a acestei runde este menţinerea unei diferenţe cât mai mici de puncte între cele trei candidate la promovare: Speranţa Răuceşti, Bradu Borca şi Ozana Târgu Neamţ. Meciul vedetă al etapei se anunţă a fi cel dintre Ozana Târgu Neamţ şi Speranţa Răuceşti.

”Pentru noi, este un meci de totul sau nimic. Nu avem voie sub nicio formă să pierdem. Este o partidă care ne poate duce pe locul întâi, la egalitate de puncte cu Bradu Borca, în cazul unei victorii. Ar fi un ascendent extraordinar pentru noi, după ce, nu cu mult timp în urmă, se spunea că nu mai avem şanse la promovare. De pe locul întâi am putea aborda play-off-ul mult mai calmi. Este o oportunitate extraordinară şi pentru băieţi, care au cam rămas datori în meciurile importante. Aristide şi Arnauld vor putea fi legitimaţi, iar dacă antrenorul Florin Dăscălescu consideră necesar, ei vor putea juca. Ceilalţi doi africani vor fi putea fi legitimaţi abia lunea viitoare. Facem un apel şi la suporterii noştri, să vină la stadion şi să ne susţină aşa cum au făcut-o pe parcursul întregului sezon”, a declarat Victor-Andrei Isache, preşedintele Ozanei Târgu Neamţ.

De cealaltă parte, lidera Speranţa Răuceşti nu se va putea baza pe cinci titulari – Furtună, Smău, Hurdubei, Boghian şi Întuneric – şi aceasta în faţa unei echipe cu care a pierdut de două ori şi a remizat o dată.

”Va fi un meci foarte echilibrat, un meci puternic. Personal, sunt foarte curios să-i văd la lucru pe cei patru jucători străini aduşi de Ozana Târgu Neamţ. La noi vor absenta motivat cel puţin cinci titulari, fie din cauza unor accidentări, fie datorită unor evenimente de la care nu pot lipsi. Din păcate, s-a nimerit într-un moment nepotrivit pentru noi, dar am încredere că le putem suplini absenţa. Consider că decisive vor fi meciurile din play-off”, a precizat Gabriel Coşa, antrenorul secund şi portarul titular al Speranţei Răuceşti.

În mare, va fi un meci greu împotriva unei echipe foarte bune, pe care nu am reușit să o batem până acum. Mergem acolo să câştigam, pentru a rămâne pe primul loc, chiar dacă ne vor lipsi mai mulţi jucători de bază, a menţionat Alex Bordeanu, căpitanul de echipă al Speranţei Răuceşti.

Etapa de pe 19 mai cuprinde şi partidele Bradu Borca-Moldova Cordun şi Energia Pângăraţi-Victoria Horia, în care calificatele în play-off sunt favorite certe.

În runda precedentă, de pe 12 mai, Speranţa Răuceşti şi Bradu Borca au încheiat la egalitate, scor 2-2 (2-1). Au marcat: Boghian (penalty) şi Hurdubei/Gavril şi Onofraş.

În cealaltă partidă tare a rundei, Ozana Târgu Neamţ s-a apropiat de contracandidate, după ce a învins Victoria Horia, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), prin golurile marcate de Patrichi şi Apreutesei. În al treilea meci al etapei, s-a consemnat rezultatul Moldova Cordun-Energia Pângăraţi 6-1 (4-0).

CLASAMENT

1 SPERANŢA RĂUCEŞTI  (*) 19 13 3 3 78 25 42
2 Bradu Borca  (*)(**) 19 13 4 2 102 34 40
3 Ozana Tg. Neamţ  (*) 19 12 4 3 58 21 40
4 Victoria Horia  (*) 19 7 3 9 44 44 24
5 Moldova Cordun 19 5 0 14 43 77 15
6 Energia Pângăraţi 19 0 0 19 14 138 0

(*) se califică pentru play-off

(**) penalizată cu 3 puncte de AJF Neamţ

Play-off-ul, care va decide campioana judeţului şi participanta la barajul de promovare în Liga a III-a, va avea loc, în perioada 22 mai-9 iunie, un program infernal, cu meciuri din trei în trei zile. Campioana judeţului Neamţ se va duela cu cea a judeţului Suceava pentru un loc în Liga a III-a din sezonul 2019-2020. Cele două jocuri de baraj vor avea loc pe 15 iunie, ora 18:00, în Suceava şi pe 22 iunie, ora 17:30, în Neamţ. Mai trebuie precizat că, la această dată, doar Speranţa Răuceşti deţine certificatul de identitate sportivă (CIS), documentul fără de care nu se poate participa la meciul de baraj. Bradu Borca şi Ozana Târgu Neamţ au anunţat că au şi ele depuse actele şi aşteaptă să primească CIS-ul.

M. CONSTANTINESCU

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.