Minecraft, jocul care a cucerit utilizatori de toate vârstele în ultimii 10 ani

Recent s-au împlinit 10 ani de la lansarea primei versiuni a jocului Minecraft pentru computer. Minecraft a devenit rapid unul dintre cele mai populare jocuri din lume, cucerind în special generațiile tinere (copii, adolescenți, tineri), însă practic ajungând la utilizatori de toate vârstele. Este un joc complex și în același timp ușor de jucat, cu o adresabilitate generalistă. Interesant este că, deși jocurile sunt de obicei exponente ale sedentarismului și astfel nu tocmai apreciate de părinți, Minecraft este considerat o ocupație creativă, care stimulează mintea. În doze rezonabile, poate fi astfel un joc recomandat la aproape orice vârstă.

După cum se știe, Minecraft este o lume aparte, jocul neavând un final. Dezvoltat de către Markus Alexej Persson și mai târziu de către compania suedeză Mojang, Minecraft este astăzi cel puțin la fel de popular precum în anii precedenți. La fel ca alte jocuri de strategie, implică realizarea de comunități pentru joc în varianta multiplayer. Poți găsi online inclusiv în România o mulțime de servere Minecraft pentru pasionați. Dacă dorești să îți lansezi propriul server de Minecraft, tot ceea ce îți trebuie pentru acest lucru este un cont de găzduire pe servere dedicate de preferat, pentru a face lucrurile în mod profesionist. Fani ai jocului care să ți se alăture vei găsi destul de ușor…

În prezent, jocul Minecraft este utilizat foarte mult pe smartphone-uri și tablete, prima versiune pentru sistemul de operare Android fiind lansată în anul 2011. Desigur, jocul este disponibil tot de atunci și pe sistemul de operare iOS, pentru utilizatorii de iPhone. În anii următori au fost lansate și versiuni Minecraft pentru Xbox 360, PlayStation și Xbox One. Jocul a devenit extrem de popular, cu milioane de copii vândute pentru diverse dispozitive, inclusiv console de jocuri.

Interesant este că, spre deosebire de alte jocuri, chiar și în prezent acesta este disponibil contra cost în Google Play. Succesul Minecraft a determinat celebra companie Microsoft să se implice și să achiziționeze compania dezvoltatoare. Microsoft deține astfel Minecraft începând cu anul 2014, în urma unei tranzacții de 2 miliarde de dolari. La mai multe gale și competiții ale producătorilor de jocuri, Minecraft s-a bucurat de recunoaștere internațională, primind o mulțime de premii cu care se mândrește și astăzi. Însă dincolo de premii, ceea ce contează este tocmai acest succes enorm.

Jocul Minecraft nu are nivele și oferă libertate mare jucătorilor în deciziile pe propriul cont. Se poate juca în varianta single player sau multi player. In mare, lumea jocului este alcatuită din blocuri cubice care reprezintă diverse materiale. Totul este sub aceasta formă cubică, aparent s-ar putea spune că grafica nu este deloc una prea bună, însă tocmai acest lucru aparte a făcut din acest joc un succes. Lumea formată din aceste pătrate (cuburi de fapt) este ceea ce a făcut celebru acest joc. Franciza Minecraft a devenit împrumutată și în alte domenii, de exemplu în crearea unor seturi de jocuri Lego. Jocul Minecraft are patru moduri de joc – survival, creative, adventure și spectator.

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.