Cinci familii sinistrate primesc locuință de necesitate de la Primăria Piatra Neamț

Plenul consiliului local se întrunește astăzi, 9 iulie, în ședință extraordinară cu un singur punct pe ordinea de zi: repartizarea unor locuințe de necesitate.

Cinci familii, afectate de inundațiile petrecute luna trecută în cartierele Văleni și Bâtca Doamnei, au solicitat municipalității locuințe, pentru că propriile case au rămas nelocuibile după potop. ”În urma ploilor abundente căzute în municipiul Piatra Neamț în ultima decadă a lunii trecute, a rezultat avarierea totală sau parțială a unor imobile în cartierele Văleni și Bâtca Doamnei. Familiile din locuințele afectate de aceste evenimente deosebite au solicitat instituției noastre repartizarea unor locuințe. În această perioadă, reprezentanții Compartimentului Protecție Socială din cadrul DAS Piatra Neamț au efectuat anchete sociale, în vederea evaluării situației socio-economice a familiilor sau persoanelor sinistrate. Pentru soluționarea acestor probleme se propune ca familiilor respective să li se repartizeze locuințe de necesitate din fondul municipiului”, susțin oficialii Primăriei.

Trei dintre solicitanți sunt din Văleni și aveau locuințe pe strada Gheorghe Asachi, un al patrulea este din Bâtca Doamnei, iar al cincilea avea locuință pe Aleea Brazilor. Cu toții vor primi locuințe în cartierul Văleni, în vilele construite de primărie și administrate, în prezent, de Locativ Serv.

Cei de la Primărie susțin că nu a rămas nimeni sub cerul liber și toți care au cerut au primit locuință. Mulți dintre cei afectați de ploile din iunie au preferat, însă, să se descurce pe la cunoștințe. Deși numai 5 au cerut casă, sunt 79 de pietreni care au depus cerere la primărie pentru ajutoare de urgență. Din aceștia, numai 31 au completat dosarul cu toate documentele, ceilalți urmează să o facă, după ce Direcția de Asistență Socială i-a informat ce acte trebuie să aducă.

Primăria a pus deja banii deoparte pentru ajutoarele de urgență destinate celor sinistrați și, în funcție de gradul de afectare și ce s-a mai constatat cu prilejul anchetelor sociale, fiecare va primi între 500 și 2.000 de lei.

Între timp, în contul de trezorerie deschis de municipalitate pentru donații în bani s-au strâns 500 de lei. Contul rămâne deschis. (D.O.)

FOTO: arhivă

 

 

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *