Liceeni pasionați premiați de Societatea de Geografie din România

Toți cei trei liceeni care au participat la sesiunea națională de comunicări științifice la geografie au primit premii speciale din partea Societății de Geografie din România.

Vasilică Ionuț Gurlan, proaspăt absolvent al Liceului Tehnologic Economic Administrativ din Piatra Neamț, a reușit al doilea punctaj pe țară la secțiunea geografie fizică. Lucrarea sa a avut ca temă „Lacul Veselaru – Analiză geografică”, pe care a pregătit-o  sub îndrumarea prof. Anca Elena Cituran. Premiu special a primit și colega lui Ana Maria Zbranca, clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Economic Administrativ, pregătită tot de prof. Anca Elena Cituran, pentru lucrarea Rolul factorului terapeutic natural „Izvoarele cu apă sărată” în dezvoltarea turismului balnear în județul Neamț, prezentată în secțiunea geografie umană. Tot la această secțiune a participat și a fost distins cu premiul special Andrei Nicu Dandu-Pop, clasa a XI-a la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, pregătit de prof. Elisabeta Tofan, pentru lucrarea „Principalele activități economice desfășurate în comuna Bicaz Chei”.

Rezultatele obținute de liceeni la această activitate, desfășurată în timpul vacanței, înseamnă multă pregătire a unor lucrări cu caracter științific. „Sunt proiecte realizate de elevi cu sprijinul profesorului de geografie, ce respectă forma unei comunicări științifice, cu aparat critic și bibliografie. Elevul își alege tema, lucrările sunt însoțite de imagini și orice alt suprot ce poate contribui la o mai bună susținere orală. Evaluarea lucrărilor se realizează obiectiv, având la bază două grile complexe, a câte 50 de puncte fiecare. În prima etapă se evaluează lucrarea propriu-zisă, iar în a doua etapă se evaluează prezentarea lucrării”, a declarat insp. școlar Camelia Nina Sava. Sesiunea națională de comunicări științifice la geografie, la care au participat liceeni din toată țara, s-a desfășurat în perioada 14-18 iulie, la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *