Primăria Piatra Neamț anunță două parcuri noi, de aproximativ un milion de euro

pietricica turism

Primarul Dragoș Chitic a semnat astăzi contractele de finanțare pentru încă două proiecte europene care vor fi implementate în Piatra-Neamț în perioada următoare și vor fi finanțate în cadrul POR 2014-2020 în proporție de 98%, contribuția proprie fiind de doar 2%.

Este vorba despre două dintre cele trei grădini publice urbane care vor fi realizate în Piatra-Neamț din fonduri atrase de la Uniunea Europeană:

– Realizarea unei grădini publice urbane în cartierul Speranța, în valoare de 410.793 euro;

– Realizarea unei grădini publice urbane în cartierul Văleni, în valoare de 559.451 euro.

Dragoș Chitic: Așa cum am mai precizat, atragerea de fonduri europene reprezintă o prioritate pentru municipalitatea pietreană și o soluție pentru dezvoltarea accelerată a orașului în următorii 3 ani. Până la această dată, sunt depuse pentru finanțare un număr de 32 de proiecte dedicate municipiului Piatra-Neamț care însumează peste 92 milioane de euro. Dintre acestea, 4 au fost deja aprobate, 12 au primit aviz favorabil în etapa de evaluare a eligibilității și tehnico-economică și sunt în faza de precontractare, iar alte 16 proiecte se află în faza de evaluare tehnico-financiară, la organismele competente. Mă voi bate pentru fiecare cent care poate fi adus în orașul nostru din fonduri europene. Vom continua să tratăm cu maximă seriozitate accesarea banilor europeni și în următoarea perioadă, pentru a atrage cât mai multe fonduri în Piatra-Neamț și pentru a implementa cu succes proiectele europene pregătite. Revin cu solicitarea adresată actualilor guvernanți, de a trata cu responsabilitate gestionarea banilor europeni destinați autorităților locale, pentru ca proiectele pregătite de primăriile care s-au preocupat să le realizeze și să le depună în termen să primească întreaga finanțare necesară”.

1 COMENTARIU

  1. Exact asta lipsea municipiului. Parcuri in Valeni si Speranta. Mai bine folosea banii pt paraiele care inunda si nenorocesc oamenii din Valeni. Si pentru cosuri de gunoi, asflat si o curatenie generala in Spernta unde este un focar de infectie. Va dati seama, parc le lipseste. Tichie de… asta e Chitic, asta e mandatul lui (deocamdata cel de primar). O nulitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.