Eugen Țapu Nazare, senator PNL, Neamț: ”Liderii ALDE să înceteze cu ipocrizia, falsele îngrijorări și ultimatumuri. Dacă le pasă de România, să plece de la guvernare”

Proiectul de rectificare bugetară propus de Guvern continuă declinul României. Fonduri importante sunt tăiate de la Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Cercetării. În același timp, investițiile stagnează, iar marea majoritate a banilor merge către consum, pentru plata pensiilor și salariilor. Din pix, Guvernul anunță încasări mai mari la buget, dar, de fapt, va continua politica de împrumuturi la cele mai dobânzi de pe piața interbancară. Incapabili să stăpânească rata inflației, cea mai mare din Uniunea Europeană, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și premierul Viorica Dăncilă, se fac că nu văd creșterea  prețurilor și nici că puterea de cumpărare a românilor a scăzut considerabil.

Pedepsiți de români la alegerile europarlamentare, rezultat al celor doi ani și jumătate de guvernare toxică alături de PSD, liderii ALDE se prefac îngrijorați de rectificarea bugetară propusă. Falsa preocupare se manifestă timid, doar pe rețelele de socializare și nicidecum prin solicitarea și adoptarea unor măsuri economice ferme, care să scoată România din haosul și deriva în care se află, împinsă de guvernarea PSD – ALDE. Doar acolo solicită un management performant al fondurilor europene, promovarea investițiilor și continuarea politicilor publice asumate.

De fapt, aflat în derivă, conștient de dezastru, ALDE încearcă, în al doisprezecilea ceas, să lase impresia că se delimitează de PSD. Este doar o delimitare formală, menită să-i păcălească pe români, ALDE fiind în continuare mai degrabă preocupat să-și păstreze ministerele, conducerea Senatului, funcția de vicepremier, secretarii de stat, directorii din agenții, și funcțiile din teritoriu, negociate cu PSD.

Românii s-au săturat de duplicitate. Liderii ALDE să înceteze cu ipocrizia, falsele îngrijorări și ultimatumuri. Dacă le pasă de România, să plece de la guvernare.

Eugen Țapu Nazare

Senator PNL Neamț

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *