Invata sa joci poker! Cele mai populare 4 jocuri

pietricica turism

Atunci cand aud de “poker”, multi asociaza termenul cu Texas Hold’em-ul, cel mai popular joc de poker din lume. Insa exista si alte variante cel putin la fel de distractive si provocatoare pentru intelect. Mai jos vom descoperi patru dintre aceste jocuri, cu ceva reguli explicate, pentru ca la final sa doresti sa le incerci.

Texas Hold’em

Este cel mai popular joc de poker din lume, atat la nivel live, cat si online. A luat nastere in Texas, la inceputul secolului trecut, si si-a croit un loc printre toate categoriile sociale. Odata cu era tehnologica, Texas Hold’em-ul si-a rezervat un loc in fata. Jucatorii au inceput sa apara la TV, iar clipuri pe internet cu maini fenomenale au devenit virale. Astazi, jocul este atat de iubit si de raspandit incat e mai greu sa gasesti pe cineva care sa nu fi jucat vreodata.

Regulile de baza sunt destul de simple, iar acest lucru a contribuit la popularitatea Texas Hold’em-ului. La inceputul fiecarei maini, fiecare jucator primeste doua carti pe care le poate vedea doar el, iar dealerul pune pe masa cinci carti (trei pe flop, una pe turn si una pe river), pe care jucatorii le pot utiliza pentru a alcatui cea mai buna combinatie de cinci carti. Pariurile se fac inainte de dezvaluirea fiecarei carti (sau a cartilor) si reprezinta un aspect foarte important in orice joc de poker.

Cei care opteaza pentru Texas Hold’em din selectia de jocuri poker trebuie sa stie ca exista patru variante majore, diferentiate prin posibilitatile de pariere.

  • Limit Texas Hold’em – Exista o limita a pariurilor ce pot fi efectuate in fiecare runda
  • No Limit Texas Hold’Em – Nu e valabila nicio restrictie de pariere, iar un jucator poate miza cate jetoane doreste
  • Pot Limit Texas Hold’em – Un jucator poate paria orice suma, atata timp cat nu depaseste valoarea potului
  • Mixed Texas Hold’em – Se joaca runde alternative de Limit Texas Hold’em si No Limit Texas Hold’em

Omaha High

Cu radacini in Texas Hold’em, Omaha este un joc in care cei implicati au mai multe sanse de-a forma o mana puternica. Spre deosebire de Hold’em, fiecare jucator primeste patru carti cu fata in jos, iar dealerul pune cinci carti la comun. Jucatorul trebuie sa-si formeze mana cu exact doua carti din mana si trei de pe masa.

La fel ca la Hold’em, exista cateva variatiuni de Omaha, in functie de tipul pariurilor:

  • Pot Limit Omaha – Jucatorii au voie sa parieze doar pana la suma care se afla in acel moment in pot
  • No Limit Omaha – Nu exista limita de pariere pentru jucator. Acesta poate pune in mijloc cate fise doreste
  • Fixed Limit Omaha – Exista o limita a sumelor ce pot fi pariate in timpul unui joc si a rundelor acelui joc

Omaha High este un joc distractiv, usor de inteles si de practicat de incepatorii in materie de poker. Lucrurile se complica mai mult pe parcurs, odata ce creste nivelul de joc. Asta pentru ca e tot mai greu sa-ti dai seama de taria mainii adversarului atunci cand sunt implicate mai multe carti decat la Texas Hold’em.

Omaha Hi/Lo

Cum ar fi sa castigi cu cea mai slaba mana in poker? La Omaha Hi/Lo, acest lucru chiar e posibil. Fiecare jucator primeste patru carti cu fata in jos, la fel ca la Omaha High, iar cinci carti comune sunt asezate pe mijlocul mesei. Tot identic ca la Omaha High, jucatorul trebuie sa-si alcatuiasca mana cu exact doua carti din mana si trei de jos.

Diferenta este insa ca potul e impartit, la final, intre cea mai buna mana high si cea mai buna mana low, daca aceasta exista. In cazul mainilor low, ele nu trebuie sa contina o pereche pentru a avea sanse la pot si se joaca avand un calificator “8-or-better”, ceea ce inseamna ca cea mai mare carte folosita trebuie sa fie 8. Ca si la Texas Hold’em, exista patru forme de joc – Limit Omaha Hi/Lo, No Limit Omaha Hi/Lo, Pot Limit Omaha Hi/Lo si Mixed Omaha Hi/Lo.

7 Card Stud

La Seven Card Stud, fiecare jucator primeste sapte carti pe parcursul jocului, dar pot sa foloseasca doar cinci pentru a forma o mana de poker. Spre deosebire de Texas Hold’em si Omaha, 7 Card Stud se joaca doar cu limita de pot.

Este un joc interesant, dar complicat in acelasi timp. Pentru ca regulile si situatiile din 7 Card Stud sunt multiple, cel mai bine ar fi sa intrati pe 888poker pentru a invata cum se joaca. Insa un lucru este cert: odata ce incepi sa-l stapanesti, te va cuceri iremediabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.