Premieră la Spitalul de Urgență Piatra Neamț: Concursurile de angajare blocate de proprii funcționari

Într-un soi de grevă neoficială, funcționarii Serviciului Resurse Umane au anunțat conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț că refuză să mai participe în comisiile pentru concursurile de angajări. Comitetul Director al spitalului a luat imediat decizia să suspende toate concursurile începând cu 7 august și să verifice motivele nemulțumirii propriilor funcționari.

În adresa semnată și înaintată chiar de șefa serviciului, ec. Carmen Nicoleta Moroșan i cere managerului să dispună un control asupra tuturor concursurilor derulate în ultimul an, de când dr. Codruț Munteanu este managerul spitalului. Moroșan arată că s-ar fi sesizat din presă despre suspiciunile ce au vizat concursurile de angajare, dar și despre acuzele venite de la managerul spitalului vizavi de colaborarea cu Resursele Umane. Astăzi, 9 august, i-am cerut un punct de vedere ec. Carmen Moroșan, față de această situație, întrucât oricine poate sesiza nereguli în organizarea și desfășurarea acestor concursuri, inclusiv membrii comisiilor. „Nu am ce declarație să dau, nu am nici un punct de vedere în acest moment”, ne-a declarat șefa Resurse Umane. Cert este că în adresa pe care a semnat-o cere imperios conducerii spitalului să facă un control, ca și condiție pentru reluarea atribuțiilor.

La rândul său, dr. Codruț Munteanu declară că, dincolo de tonul amenințător, imediat s-a dat curs solicitării și a dispus constituirea unei comisii de auditare și verificare. „Această adresă a Serviciului Resurse Umane, semnată de doamna Moroșan și de trei salariați, vine după ultima reclamație privind suspiciuni în concursul de angajare a unui asistent medical în secția Neonatologie. Eram la un pas de a relua concursul, știți că am decis schimbarea întregii comisii pentru ca fosta comisie să fie protejată de orice suspiciune. Practic, suntem blocați pe toate cele 4-5 concursuri de angajare care se derulau în această perioadă. Ideea este că problemele din ultima vreme legate de concursuri a fost discutată ultima dată săptămâna trecută la Consiliul Județean Neamț, împreună cu OAMMR-ul (n.n. – organizația profesională a asistenților medicali și moașelor). S-a luat decizia introducerii testului grilă și a probei practice. L-am informat acum pe domnul Cătălin Chiței (n.n. – administratorul public al județului Neamț) de noua situație apărută, am format o comisie de audit pentru verificarea și monitorizarea valabilității și corectitudinii modului de organizare și derulare a concursurilor. Eu sper că în maxim 10 zile să am un raport bine argumentat pentru a lua o decizie privind concusurile de angajare și pentru a degreva de presiune pe colegii de la Resurse Umane. Dar, constat aceeași atitudine și un ton amenințător, un refuz împotriva atribuțiilor din fișa postului nemaiîntâlnite, aceeași ostilitate față de managerul spitalului”, ne-a declarat dr. Codruț Munteanu. Referindu-se la conflictul care l-a adus recent la un pas de a-și da demisia, la care s-a referit și în ultima conferință de presă, din 24 iulie, managerul spitalului spune că este foarte hotărât să-și ducă mandatul până la capăt: „Le răspund și celor care au făcut orice pentru a destabiliza și care mă vedeau plecat la pensie, acum, că am împlinit 65 de ani: managerul nu pleacă nicăieri! Rămân aici până când voi lăsa direcții clare de dezvoltare a Spitalului Județean Neamț!”.

(C.I.)

2 comments

 • NEMTEAN

  august 9, 2019 at 6:45 pm

  DE CE S-A SUPARAT MADAM MOROSAN? CA NU MAI POATE EA SA VAMUIASCA TOTI CONCURENTII ???
  INAINTE, CU ACORDUL SI CONCURSUL EI SE ORGANIZAU DOAR CONCURSURI D EIMPREJURARI PE POSTURI, DNA=UL DOARME????

  Răspuns

 • misu

  august 10, 2019 at 10:21 am

  S-a urcat scroafa-n copac!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *