Război rece la Spitalul Județean Neamț: Managerul amendat, juriștii cercetați disciplinar

Codruț Munteanu

Cazul ”Mită la Ortopedie” din spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț începe să capete noi și noi conotații. Procurorul de caz a cerut din luna mai o serie de documente și situații necesare în instrumentarea acestuia, spitalul a trimis ceva, dar ceea ce a trimis este considerat ca fiind incomplet. Este vorba despre o situație clară și exactă pe fiecare pacient privind protezele, tijele și șuruburile folosite în intervențiile ortopedice în perioada noiembrie 2018 – martie 2019. Urmarea: managerul Codruț Munteanu a fost amendat cu 2000 de lei pentru nepunerea la dispoziția organelor de cercetare penală a tuturor informațiilor și documentelor solicitate.

Dr. Codruț Munteanu își asumă sancțiunea, dar în același timp între timp arată cine sunt vinovații: „Nu voi contesta această amendă, îmi asum sancțiunea. Dar, această situație reflectă haosul în documente, lipsa de organizare și dezinteres din secția Ortopedie. Am decis cercetarea disciplinară a tuturor celor responsabili, începând cu medicul șef al secției Ortopedie, dr. Remus Caranfil, a asistentei șefe, a personalului din secretariatul spitalului  și a întreg Serviciului Juridic. Este inadamisibilă această situație, este inadmisibil să trimiți documente incomplete. Este inadmisibilă lipsa de reacție într-o astfel de situație!”, a declarat managerul spitalului.

Conflictele din spital îmbracă accente de război rece, acum, după acest ultim episod. Ironia face ca trei dintre juriștii băgați în comisia de disciplină să fi fost desemnați anterior de manager în comisia care ”auditează” celălalt scandal, de la serviciul Resurse Umane ( amănunte aici).

Între timp, Parchetul Neamț a finalizat ancheta în cel mai mare dosar de corupție care zguduie și acum spitalul județean și i-a trimis în judecată pentru luare de mită pe medicii Constantin Nanu, Grigore Berea, Florică Guțu, Ghenadie Bucătaru și Gheorghe Borș, acesta chirurg în policlinică. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *