Directorul Colegiului ”Petru Rareș” a bătut obrazul Inspectoratului Școlar , la ceremonia de început de an

Festivitatea de începere a anului școlar la Colegiul Național ”Petru Rareș” a avut loc în curtea interioară, într-o atmosferă marcată de bucuria revederii dintre colegi, dar și dintre elevi și profesorii lor. Peste tot erau oameni care se îmbrățișau și-și urau unii altora succes, cei mai gălăgioși fiind, absolut firesc, bobocii de clasa a V-a, care abia începeau să se cunoască.

IMG_3377
IMG_3346
IMG_3351
IMG_3374
IMG_3383
IMG_3404
IMG_3391

Într-o astfel de atmosferă, fără regii și ceremonii scârțâietoare, totul a avut un aer amical. Directorul Dan Oniciuc a vorbit despre evenimentele de anul acesta, cel mai important fiind aniversarea a 150 de ani de la înființarea colegiului, a vorbit despre elevii care mențin, prin rezultatele lor, ștacheta și renumele ”Petru Rareș”, a vorbit despre lucrările care au urmărit să dea imobilului aspectul de acum 100 de ani. Și pentru că toate intervențiile asupra clădirii monument istoric s-au bucurat de susținerea Direcției pentru Cultură Neamț, la festivitatea de deschidere a anului școlar a fost invitată și directoarea instituției, Rocsana Josanu. Alături de primarul Dragoș Chitic și de un reprezentant al Inspectoratului Școlar Neamț care a citit mesajul Elenei Laiu. A fost singurul discurs citit și era normal să fie așa, pentru ca toate cuvintele inspectorului general  să ajungă nealterate la urechile asistenței. În rest, toată lumea a vorbit liber, despre ceea ce înseamnă colegiul prin profesorii și elevii săi. Excepția a fost subprefectul Doru Ungureanu, care a avut mereu aerul că l-a pedepsit cineva trimițându-l la ceremonie și care a citit un mesaj de câteva fraze, prin care transmitea, în esență, urări de bine liceenilor. Dar probabil nu s-a simțit suficient de sigur pe el fără hârtia de pe care să citească.

Aflat în formă și trecând cu inteligență peste momentele în care microfonul se ”poticnea” sau elevii vorbeau prea tare, directorul Dan Oniciuc n-a scăpat ocazia să bată obrazul Inspectoratului Școlar când a fost vorba despre eleva Cristina Flavia Pascal, deținătoarea unei performanțe internaționale ignorate cu desăvârșire de ISJ Neamț. Reprezentanta Inspectoratului era în prezidiu și sigur că a auzit măcar acum că o elevă de la ”Petru Rareș” a obținut medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică.

C.M.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *