Teatrul Mic a deschis Festivalul de Teatru de la Piatra-Neamț, cu o piesă ”mare”

Ținutul din miezul verii” a fost piesa care a deschis Festivalul de Teatru de la Piatra-Neamț, un spectacol de 3 ore, care face o radiografie a unei familii cu secrete păzite zeci de ani, cu duplicități, cu dependențe, cu aparenta grijă a unuia față de ”binele” celuilalt, cu un amalgam de personalități diferite și destine greu de dus, care a culminat cu sinuciderea capului familiei. Actorii Teatrului Mic au reușit să transmită spectatorilor nu doar starea de teatru, ci și amintirea vechilor festivaluri care se întâmplau la Piatra-Neamț. Iar ceea ce s-a ”întâmplat” pe scena TT, în seara de 18 septembrie, a fost indiscutabil debutul de SUCCES – apropo de tema ediției din acest an. O ediție care se va desfășura până pe 2 octombrie și ai cărei organizatori propun tema SUCCESULUI care pe ”o invitație la meditație, în cheie critică și ironică, asupra poveștilor de și despre succes ale societății de astăzi și din trecutul recent”.

Ediția 31 a festivalului are în program 29 de spectacole, 4 concerte, 5 ateliere, 4 lansări de publicații și două proiecții de film documentar. Noutatea este că, după ce anul trecut festivalul s-a extins la Târgu Neamț, anul acesta se extinde și la Roman.

În prezentarea de pe site-ul festivalului este menționat un singur spectacol: ”Teatrul Tineretului vă propune, în cadrul Festivalului, premiera spectacolului FRONTAL, adaptare foarte liberă după “Povestea unui om leneș” de Ion Creangă, text și regie Gianina Cărbunariu”.

Însă, această ediție se vrea una pe care accentul să cadă pe ”evenimentele  interdisciplinare (spectacol de dans, concerte, proiecție de film, instalații performative)”, cu promisiunea unei dimensiuni internaționale  – 7 spectacole oferite de artiști și companii de teatru din Franța, Germania, Moldova, Polonia, Slovacia, Spania și Turcia. Aparent generoasă, oferta acestui festival va putea fi analizată obiectiv abia după gongul de final, din ziua de 2 octombrie. Atunci se va vedea cert cât teatru adevărat a fost la Festivalul de Teatru.

C.M.

 

 

 

 

 

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.