Acces securizat la biroul managerului Spitalului Județean

pietricica turism

Astăzi, 31 octombrie, se lucra de zor la instalarea unui sistem securizat de acces la biroul dr. Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Situat la etajul I al policlinicii, biroul său este după antecamera în care sunt cele două asistente ale managerului. Măsuri de siguranță au fost luate chiar din timpul lucrărilor, ușa antecamerei fiind încuiată cu cheia pe dinăuntru și oricine voia să intre la conducere, cu documente, pentru a schimba ușa de termopan sau chiar chemat, trebuia mai întâi să bată și apoi i se deschidea din interior. Una dintre cele două asistente, consiliera juridică Luiza Mihaela Mitrea ne-a declarat că se iau măsuri pentru instalarea sistemului de acces securizat și supravegheat cu camere video după ce ar fi fost agresată de două persoane, fără a preciza dacă verbal sau fizic.

La acest moment nu știm dacă a depus vreo plângere la poliție, în această chestiune. Cert este că măsura luată părea să fi luat prin surprindere și pe directoarea de îngrijiri Nicolina Știrbu, care, chemată fiind la manager, a dat să intre ca și până acum, direct. Dar, a constatat, uimită, că ușa era închisă și a trebuit să aștepte să i se permită accesul. Nici cei doi muncitori de întreținere care fuseseră chemați să înlocuiască ușa de termopan, montată în vară, odată cu amenajarea noului birou, cu una metalică, securizată, nu știau prea bine ce se întâmplă. Așa că, după ce au așteptat puțin, au fost întorși din drum.

Cert este că pe hol, de fiecare parte, sus pe perete, au fost montate două camere de luat vederi care prind tot perimetrul, nu doar ușa la biroul managerului.

Managerul Codruț Munteanu a explicat faptul că se simte nevoia unei „zone de respect” și de „securizare” a antecamerei și a biroului său, inclusiv din perspectiva angajaților spitalului, dar și a rudelor bolnavilor: „Au fost mai multe episoade scandaloase de la greva salariaților, din luna februarie. Chiar zilele trecute, am fost eu însumi în mijlocul unei situații cu ruda unui pacient de la Psihiatrie, eram cu domnul președinte Ionel Arsene prin spital. Apoi, omul a venit luni (n.n. – 28 octombrie) la birou și a făcut scandal în fața secretarelor. În același timp, s-au adunat destul de multe documente și lucrări importante care trebuie ocrotite, ștampile de concurs pe care le păstrează doar managerul. Problema este că trebuie să creăm aici o zonă de respect și o zonă sigură, de responsabilitate, iar instalarea sistemului video nu face decât să permită supravegherea acestei zone. Ușa mea este deschisă oricând și oricui înțelege că respectul funcționează reciproc”. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.