ALDE Neamț: Iohannis ar fi trebuit să felicite ALDE pentru succesul moțiunii

La finalul săptămânii trecute, într-o întâlnire cu presa, Ion Asaftei, președintele ALDE Neamț, a făcut câteva precizări privind momentul moțiunii și rolul ALDE în acest demers care a dus la căderea Guvernului Dăncilă.

Ce este esențial de observat este că ALDE a jucat un rol politic major, un rol fără de care moțiunea nu ar fi trecut și NU numai că moțiunea nu ar fi trecut, dar guvernul nu ar fi căzut. ALDE a făcut acest pas matur după o îndelungă chibzuință, după analize profunde. Dar vreau să subliniez altceva: ne-am retras de la guvernare, civilizat, am lăsat să se înțeleagă că vrem o retragere decentă, că nu vrem conflicte, din nefericire, eleganța politică a domnului Tăriceanu nu au fost înțeleasă de doamna Dancila, iar PSD-ul prin vocea dumneaiei o cam dată drumul la câinIi războiului politic. Și a conflictului politic în ultimă instanță”.

Conflictul de la centru nu s-a transferat, cel puțin deocandată, la nivelul Consiliului Județean, unde se va merge mai departe pe acele proiecte care sunt pentru binele comunității.

Cum suntem în campanie, Ion Asaftei nu l-a uitat pe președintele Klaus Iohannis:

Am văzut că președintele Iohanis a felicitat PNL-ul pentru reușită. Eu zic că că ar fi trebuit să felicite și ALDE pentru că am participat la votarea motiunii, la acest exercițiu democratic. Acest discurs încearcă să inducă în opinia publică ideea că doar ar fi făcut PNL totul. PNL nu a fost niciodată in stare dărâme guvernul singur. Noi am guvernat doi ani și jumătate cu PSD-ul, dar au fost cazuri când ne-am opus la anumite măsuri, cum ne-am opus când a fost vorba despre ordonanța 114 și cînd am avertizat asupra urmărilor ei negative, dar și în multe alte cazuri.”

Conferința de presă integrală o puteți viziona aici.

(M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.