Despre concursuri și derogări la Ordinul Asistenților Medicali

pietricica turism

Un anunț important, care dă posibilitatea mai multor asistenți medicali din Neamț să poată participa la examenul de grad principal, este vizibil pe site-ul Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Neamț, ceea ce este un lucru mai mult decât normal.

O derogare a Ministerului Sănătății, care teoretic permite unei categorii mai largi de asistenți să participe la concurs, nu se bucură de aceeași atenție, fiind doar lipită pe ușa biroului de șef al OAMMR, nu și pe site. Evident că este departe de noi gândul că ar exista vreo intenție ocultă din acest punct de vedere. Sau vreun interes de a ține departe informația de marea masă a celor interesați.

Contactat, dl.  Puiu Sârbu, președintele OAMMR Neamț ne-a răspuns la întrebarea de ce nu a adăugat pe internet și nota privind derogarea de vechime, așa cum au procedat și alte filiale din țară, care, imediat ce au primit adresa Comisiei centrale de examen, au și postat-o pe site-uri: „Ministerul Sănătății aprobă derogarea, examenul este organizat de Ministerul Sănătății și OAMMR, conform metodologiei. Anul acesta, derogarea a fost aprobată mai devreme. Noi nu publicăm toate documentele pe site. Dar, anunțul privind derogarea este afișat pe ușa sediului nostru și, oricum, candidații află când vin la noi, pentru înscriere. Dar, de obicei, sună la telefon și se interesează. Până acum s-au înscris 7 candidați, nu prea mai sunt asistenți medicali care să-și dea examenul de grad, decât dintre cei care profesează în sistemul de sănătate public”, a declarat președintele Puiu Sârbu.

În definitiv, este foarte bine ca asistenții să treacă pe la biroul celui care-i reprezintă. Atâta timp cât acesta mai este în incinta Policlinicii, că dacă se mută, va fi și mai greu să dai ochii cu derogările Ministerului.  (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.