România joacă la Piatra Neamţ pentru calificarea la Mondialele de futsal

Echipa naţională de futsal a României dispută meciurile grupei principale de calificare la Cupa Mondială din 2020, în perioada 23-26 octombrie, la Sala Polivalentă din Piatra Neamț. Celelalte trei competitoare sunt Kazahstan (locul 3 la ultimele europene), Olanda şi Albania. Marţi, 22 octombrie, a avut loc conferința de presă oficială, la care au participat selecționerul Olandei, Max Tjaden, selecționerul Albaniei, Erind Resuli, și selecționerul României, Robert Lupu. Delegația Kazahstanului urma să sosească la Piatra Neamț abia marţi seară.

“Mulțumim FRF pentru organizare! Kazahstan e o echipă de top mondial, teoretic ne luptăm cu România pentru locul 2 în grupă, dar nici Albania nu trebuie neglijată. Meciul cu gazdele va fi foarte strâns, o demonstrează și palmaresul direct de până acum. Mă leagă o prietenie veche cu Robert Lupu, atât ca jucători, cât și ca antrenori. Mă aștept la o sărbătoare a futsalului la Piatra Neamț!”, a declarat Max Tjaden.

“Pentru noi, Main Round-ul pentru Cupa Mondială este o premieră, poate că plecăm cu ultima șansă, dar vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne ridica la nivelul competiției. Kazahstan e clar o forță, dar nu ne dăm deoparte când vine vorba de provocări. Vom aborda pas cu pas această grupă. Am jucat cu România și știm ce atmosferă frumoasă fac fanii lor”, a precizat Erind Resuli.

“Nu mi-aș fi dorit să întâlnim Olanda pregătită de prietenul meu, dar așa a fost să fie. Publicul de la Piatra Neamț ne poate ajuta enorm, mă aștept la un show total. Ne simțim foarte bine aici, suntem pregătiți să ne calificăm! Meciul de mâine e o finală pentru locul 2, dar abia la capătul săptămânii vom trage linie, ne trebuie multă concentrare”, a menţionat Robert Lupu.

Miercuri, după închiderea ediţiei noastre, s-au jucat partidele Kazahstan-Albania (16:30) şi România-Olanda (19:00). Programul din zilele următoare: 24 octombrie – Kazahstan-Olanda (16:30) şi România-Albania (19:00); 25 octombrie – zi de pauză; 26 octombrie – Olanda-Albania (16:30) şi Kazahstan-România (19:00). Intrarea la toate meciurile este liberă. Se vor califica mai departe în Elite Round (28 ianuarie-2 februarie 2020) primele două clasate, alături de alte 14 echipe. La fel de important este însă şi faptul că primele două formaţii după turneul de la Piatra Neamţ vor fi capi de serie pentru grupele de calificare la Europenele din 2022. (M. CONSTANTINESCU)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.