Colegiul Național „Petru Rareș” – festivități dedicate împlinirii a 150 de ani

Împlinirea a 150 de ani de existență a Colegiului Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț este sărbătorită prin numeroase activități, ce se vor derula începând de duminică, 24 noiembrie, până vineri, 29 noiembrie.

Ediția omagială din acest an stă sub semnul tradiției, de aceea tema activităților cuprinse în program îi este dedicată – „Excelență prin asumarea tradiției”. Cu excepția câtorva festivități, timp de o săptămână ”Petru Rareș” va fi gazda evenimentului:

Cu toții, profesori, elevi și părinți, ne-am implicat în organizarea acestui eveniment, pe care îl dedicăm galeriei dascălilor care, de-a lungul celor 150 de ani, au ridicat și menținut la nivel de excelență procesul de educație. Noi, cei de astăzi, suntem datori să-i cunoaștem, să știm contribuția fiecăruia și să înțelegem de ce «Petru Rareș» are propriul spirit și de ce rămâne un colegiu de elită. Toți oaspeții invitați la simpozioane, conferințe sunt foști elevi. Întreaga săptămână cuprinde diverse activități, surprize gândite de elevi și profesori, o parte din aceste activități sunt deschise părinților și elevilor care vor să ne cunoască, să afle care este spiritul Rareșului și pentru care am pregătit Noaptea Muzeului «Petru Rareș». Îi invităm, așadar, pe toți cei care vor să sărbătorească alături de noi la un eveniment important pentru întreaga comunitate din Piatra Neamț!”, declară profesorul Dan Grigoruță Oniciuc, directorul colegiului.

PROGRAMUL OFICIAL AL MANIFESTĂRILOR CNPR:

Program CNPR

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *