CUPA ROMÂNIEI Bravo Bodeşti-Speranţa Răuceşti şi Voinţa Valea Ursului-Moldova Cordun sunt derby-urile rundei

Duminică, 1 decembrie, vor avea loc meciurile din sferturile de finală ale Cupei României-faza judeţeană, sezon 2019/2020. Este practic ultima rundă de partide oficiale pentru echipele Ligii a IV-a, atât campionatul, cât şi cupa urmând a fi reluate în primăvară anului viitor.

Una dintre cele mai echilibrate dispute de duminică se anunţă cea dintre Bravo Bodeşti şi Speranţa Răuceşti, locurile 3 şi 2 în clasamentul Seriei A a Ligii a IV-a.

“Va fi, în mod cert, un derby al acestei etape de cupă. E drept că în campionat am fost învinşi la un scor destul de mare. Sperăm ca, de această dată, meciul să fie echilibrat. Vom avea cel puţin trei absenţi, deoarece lucrează în armată şi vor defila de Ziua Naţională. Noi vom trata partida cu maximă seriozitate, aşa cum procedăm de fiecare dată. Nu se poate problema de a ne da deoparte. Dar va trebui să găsim soluţii pentru problemele de efectiv. Meciul fiind acasă, cel puţin teoretic am avea un oarecare avantaj. Adversarii sunt însă extrem de competitivi, au valoare, astfel că vedem o dispută echilibrată, cu şanse de victorie de 50%-50%. Chiar aş prefera să fim prudenţi şi, având în vedere jocul adversarilor din ultimele etape de campionat, să-i considerăm pe oaspeţi ca fiind favoriţi”, a declarat Florin Busuioc, antrenorul formaţiei Bravo Bodeşti.

“Este cel mai echilibrat meci din etapa de cupă de duminică, la concurenţă poate cu partida Voinţa Valea Ursului-Moldova Cordun. Ne dorim să câştigăm, pentru a merge mai departe în această competiţie. Disputa nu va fi însă una uşoară. Bravo Bodeşti joacă foarte bine acasă şi sunt o echipă foarte greu de bătut pe propriul teren. Mai este şi problema că nu ştiu dacă vom reuşi să ne adunăm toţi. La Grumăzeşti, în optimi, am fost doar 11, cu Marius Cucoş accidentat şi cu mine pregătit să intru în poartă dacă ar fi fost nevoie. Până la urmă, meciul nu s-a mai jucat. De asemenea, trebuie luat în calcul şi faptul că nu mai evoluăm de trei săptămâni, de la ultimul meci de campionat. Dincolo de toate aceste neajunsuri, am încredere în băieţi că îşi doresc să ajungă în semifinalele cupei”, a precizat Gabriel Coşa, antrenorul Speranţei Răuceşti.

În etapa a VIII-a a Ligii a IV-a, Speranţa Răuceşti a învins Bravo Bodeşti, pe teren propriu, cu scorul de 6-2 (2-0).

O altă partidă tare a acestei runde de cupă este cea dintre Voinţa Valea Ursului şi Moldova Cordun, adică echipele clasate pe locurile 3 şi 2 în Seria B a Ligii a IV-a.

“Sperăm să ne luăm revanşa după meciul de campionat. Vrem să dovedim că atunci a fost doar un accident, după o partidă totuşi bună a băieţilor noştri. Cupa nu este un obiectiv pentru noi, vom juca de plăcere, fără compensaţii financiare. Nu ne dorim cu orice preţ să avansăm în cupă, dar dacă vom reuşi va fi foarte bine. De altfel, noi jucăm toate meciurile la victorie. Poate ar fi cazul să demonstrăm că nu avem succes doar în duelurile cu echipele mici”, a menţionat Vlad Smeria, antrenorul formaţiei Voinţa Valea Ursului.

“Ne dorim să ne reunim cu toţii şi, mai ales, să avem şi portar. În runda de duminică trecută, am fost doar 11, iar în poartă am folosit un jucător de câmp. E drept că Vizitiu şi-a făcut pe deplin datoria, a apărat şi penalty-uri. De asemenea, ne dorim să obţinem victoria şi să avansăm în semifinale. Nu va fi uşor! Şi Valea Ursului joacă foarte bine, au un grup deja format, cu jucători puternici, valoroşi”, a spus Iulian Popescu, preşedintele Moldovei Cordun.

Cele două formaţii s-au întâlnit în ultima etapă a turului de campionat, iar Moldova Cordun a învins, pe teren propriu, cu scorul de 5-2 (3-1).

Runda de duminică cuprinde şi partidele Stejarul Ţibucani-Bradu Borca şi Voinţa Bozieni-Victoria Horia, oaspeţii fiind favoriţi, cel puţin teoretic, în ambele dispute.

Primele două runde din actuala ediţie a Cupei României-faza judeţeană s-au disputat pe 17 şi 24 noiembrie. În etapa întâi, s-au înregistrat rezultatele: ASF Girov-Viitorul Podoleni 6-7 (3-3, 1-1), Flacăra Brusturi-Stejarul Țibucani 4-7 (3-3, 1-2), Unirea Trifești-Vulturul Costișa 5-4 (0-0, 0-0), AS Grumăzești-Zorile Urecheni 1-0 (0-0), Voința Dochia-Energia Pângărați 8-3 (2-2), Moldova Pildești-Cetatea Gâdinți 3-5 (2-2), Siretul Doljești-Stejarul Stănița 8-1 (5-0) şi WST Oniceni-Voința Ion Creangă 0-3, deoarece gazdele nu s-au prezentat la partidă.

În runda a doua, s-au consemnat scorurile: Stejarul Ţibucani-Ozana Timişeşti 6-5 (2-2, 1-1), AS Grumăzeşti-Speranţa Răuceşti 0-3, la “masa verde”, deoarece gazdele nu s-au prezentat la meci, Viitorul Podoleni-Bravo Bodeşti 1-5 (0-0), Voinţa Dochia-Bradu Borca 1-8 (0-4), Siretul Doljeşti-Moldova Cordun 2-4 (0-2), Unirea Trifeşti-Voinţa Valea Ursului 0-4 (0-2), Cetatea Gâdinţi-Victoria Horia 0-3 (0-1) şi Voinţa Ion Creangă-Voinţa Bozieni 1-6 (1-3).

Semifinalele competiţiei vor avea loc în primăvara anului viitor, în dublă manşă. Finala se va disputa într-o singură partidă, pe un stadion ce va fi anunţat la momentul oportun de AJF Neamţ. Învingătoarea va reprezenta judeţul Neamţ în ediţia 2020/2021 a Cupei României-faza naţională, primele adversare posibile fiind desigur echipele de Liga a III-a CSM Ceahlăul Piatra Neamţ şi Ozana Târgu Neamţ. (M. CONSTANTINESCU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.