Infuzie de fonduri în educație și sănătate la Alexandru cel Bun

Sănătatea și învățământul au beneficiat de lucrări de modernizare și reparații curente pentru care s-au găsit la timp resurse financiare și în bugetul local al comunei Alexandru cel Bun.

Lucrările de reparații, modernizare și reabilitare ale clădirilor în care funcționează cele două școli, începute anul trecut, au continuat și anul acesta, așa încât toți copiii să aibă condiții adecvate: ”Am reabilitat școala de la Bistrița, unde s-au făcut lucrări ample, nu doar igienizare totală, ci s-a intervenit și cu reabilitare termică. A fost o investiție amplă, s-a reparat și s-a înlocuit tot la interior, în valoare de circa 250.000 lei, pe care am realizat-o anul trecut. Anul acesta, ne-am ocupat de reparații la școala de la Vaduri, unde am amenajat vestiare, am refăcut grupurile sanitare și tot ce s-a stricat în ultimul an. Fondurile au fost asigurate din bugetul local, desigur, dar față de școala de la Bistrița, aici valoarea lucrărilor a fost mai mică, în jur de 30.000 lei”, a declarat primarul Ion Rotaru.

Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani are 600.000 lei alocați pentru achiziția de aparatură medicală. În același timp, comunitatea a investit și în lucrări de reabilitare a laboratorului de analize, iar în restul corpului de clădire, la etaj, se amenajează saloanele pentru bolnavi și o bibliotecă.

Suma alocată pentru dotarea cu aparatură medicală a sanatoriului este împărțită între Ministerul Sănătății, care a asigurat 90% din fonduri și Consiliul Local Alexandru cel Bun, care a finanțat 10%. Pe lângă aparatura medicală care era atât de necesară, avem aprobată de la Consiliul Județean Neamț suma de 200.000 lei pentru sistemul de avertizare în caz de incendiu, care va fi instalat în tot sanatoriul. Lucrarea va fi gata cât de curând și rezolvă problema autorizării ISU. Tot de la Consiliul Județean ni s-au alocat 300.000 lei pentru reabilitarea pavilionului P3, unde se amenajează câteva saloane pentru bolnavi și o bibliotecă. Sper ca până la sfârșitul anului să terminăm lucrările. Tot aici, în această clădire, am reabilitat laboratorul de analize, care este la parter”, a mai precizat edilul localității. (C.I.)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.