Măsuri în cazul Creșa Precista: 10% din leafă și asistent mutat la centrul de bătrâni

pietricica turism

Primăria anunță măsurile luate până acum în cazul incidentului petrecut la Creșa din Precista, pe 24 octombrie (detalii aici). După ce îngrijitoarei acuzată că a bătut fetița i-a fost desfăcut contractul de muncă chiar de pe 24 octombrie, s-a constituit comisie de disciplină pentru a cerceta situația asistentului medical coordonator al creșei și a celorlalte două îngrijitoare care se ocupa de grupa respectivă de copii, grupa mijlocie.

La propunerea comisiei de disciplină, asistentul coordonator a fost mutat de la creșă la Centrul pentru Îngrijiri la domiciliu pentru persoane vârstnice, începând cu 8 noiembrie. De asemenea, a fost sancționat cu reducerea cu 10% a salariului de bază pe o perioadă de trei luni. Aceeași penalizare salarială se aplică și celor două îngrijitoare care lucrau la grupa mijlocie.

În paralel, a fost sesizată DGASPC Neamț, care, pe 31 octombrie, a făcut verificări și, în  raportul din 6 noiembrie 2019, menționează că ”în evaluarea acestui caz nu s-au putut identifica indicatori de abuz”.

”În perioada următoare se vor suplimenta, în condițiile legii, camerele video și sistemele de supraveghere video și audio prin amplasarea lor și în spațiile de joacă și odihnă din cadrul creșelor municipiului. În data de 06.11.2019, prin adresa nr. 31180, Primăria municipiului Piatra-Neamț a solicitat Poliției municipiului Piatra-Neamț (referitor la suspiciunea agresiunii unor copii minori de către personalul din cadru Creșei Precista) „efectuarea cercetărilor ce se impun pentru a se stabili dacă faptele reclamate se confirmă și pentru identificarea persoanelor care se fac vinovate în acest caz”. În data de 12.11.2019 reprezentanții instituției Avocatul Poporului au efectuat un control la creșa Precista referitor la incidentul în cauză. În urma discuțiilor purtate între conducerea DAS Piatra-Neamț și reprezentanții instituției Avocatului Poporului a rezultat faptul că s-au întreprins toate demersurile legale și necesare ce se impuneau în acest caz, urmând să ne fie transmis un raport scris în acest sens. După finalizarea cercetărilor efectuate de Poliția Municipiului Piatra-Neamț, în funcție de rezultatul acestora, vom decide, dacă va fi cazul, măsuri suplimentare”, informează Primăria Piatra Neamț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.