Lanț uman cu elevii de la 4 licee din Neamț: ” Zonă Liberă De Corupție”

Ziua Internațională Anticorupție, care se sărbătorește pe 9 decembrie, va fi marcată în județul Neamț printr-o acțiune inedită. În organizarea  Serviciului Județean Anticorupție, începând cu ora 12, elevii liceelor ”Roman Vodă” din Roman,  Liceul ”Petru Rareș” din Piatra Neamț, Liceul ”Carol I” din Bicaz și Liceul ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț vor derula o activitate preventivă, prin realizarea unui lanț uman formând câte o ”Zonă Liberă De Corupție”.

În toate cele 4 zone va fi pornit iluminatului public stradal, în mod simbolic, pe o durată de 10 minute, dat fiind și numele campaniei: „Tu poți face lumină!”.

”Activitatea are drept scop stimularea atitudinii civice împotriva fenomenului corupției și se va realiza cu sprijinul lucrătorilor de poliție ai Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț”, se arată în comunicatul DGA Neamț. ”Reamintim faptul că 9 Decembrie reprezintă, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate. Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produc spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâne acelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice.

De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, Direcţia Generală Anticorupţie îşi reafirmă intoleranţa față de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului nostru instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice rețea fixă sau mobilă, la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamț – 0233.234408, precum și la sediul  Serviciului din municipiul Piatra Neamț, str. Alexandru cel Bun nr. 12 sau prin e-mail la adresa [email protected].

(Bogdan CĂLIAN)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.