Actualizare: Toate instanțele din Neamț blocate de proteste

Actualizare: nici o instanță din județul Neamț nu va funcționa mâine.

Știre inițială: După ce astăzi, 27 ianuarie, întreg personalul Judecătoriei Piatra-Neamț a protestat prin întreruperea totală a activității în intervalul orar 10:00-12:00, mâine, grefierii vor participa numai la judecarea cauzelor urgente și a celor cu arestați, permițând accesul publicului cu doar 5 minute înainte de intrarea completului de judecată. De asemenea, nu vor efectua niciun fel de activități specifice funcției sau alte acte de procedură decât cele pentru soluționarea cauzelor urgente. Decizia de întrerupere a activității a fost luată pentru că mâine, 28 ianuarie, este ziua votului în Plen a proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu.

În funcție de soluțiile legislative care vor fi adoptate de către Parlament sau asumate de către Guvern în urma concluziilor ședinței cu prim-ministrul României, se va întruni Adunarea Generală Extraordinară a SNGJ Dicasterial pentru a hotărî formele de protest asumate în continuare”, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Dicasterial.

Și activitatea Tribunalului, Neamț va fi blocată, mâine 28 ianuarie în intervalul 10.00-12.00. Vor fi soluționate doar cauzele cu caracter urgent, respectiv dosarele având ca obiect: suspendare executare și suspendare provizorie, ordonanță președințială în toate materiile, respectiv civil, minori și familie, litigii de muncă și asigurări sociale, adopție, plasament, plasament de urgență, curatelă, internare medicală involuntară, obligare minor la consiliere psihologică și acțiune în suspendarea grevei.

(Bogdan CĂLIAN)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *