Anul sportiv 2020 este unul bogat în evenimente

Anul acesta este unul special pentru iubitorii sportului, deoarece vor fi programate o mulțime de evenimente, unele dintre ele având loc o dată la 4 ani. Pe lângă cele regulate, în 2020 vor avea loc Campionatul Mondial de Futsal, Campionatul European de Fotbal și Jocurile Olimpice de Vară Tokyo 2020.

Fotbalul continuă să fie și anul acesta capul de afiș. În vara acestui an vor avea loc două competiții extrem de importante, Campionatul European de Fotbal și Jocurile Olimpice de Vară, iar România poate avea reprezentante la ambele probe. După 55 de ani, selecționata de fotbal a țării noastre s-a calificat la JO de Vară. În același timp, tricolorii mari, alături de Mirel Rădoi, joacă pentru un loc între cele 24 de echipe care vor participa la Euro. Tricolorii urmează ca în luna martie să evolueze în turneul de calificare, unde vor juca contra Islandei. Dacă trec de naționala nordică, atunci elevii lui Mirel Rădoi vor înfrunta, tot în deplasare, învingătoarea dintre Ungaria și Bulgaria.

Există desigur și alte evenimente sportive în 2020. Cei de la Ponturi Bune, portal online pe care pariorii găsesc ponturi, recenzii agenții licențiate ONJN, ghid de pariuri și alte informații utile, au pregătit la începutul acestui an un material din care aflăm ce alte evenimente importante se vor desfășura în 2020.

Cupa Mondială de Futsal

În partea a doua a anului, FIFA va organiza Cupa Mondială de Futsal.  În perioada 12 septembrie – 4 octombrie 2020, în Lituania, se vor desfășura meciurile din cadrul acestei competiții. Țara gazdă este calificată direct, iar alături de ea și Insulele Solomon. Dar în ceea ce privește lupta la titlu, Argentina, Brazilia și Spania sunt echipele cu potențial de a câștiga trofeul.

România luptă și ea pentru o eventuală calificare. Prima reprezentativă a țarii noastre va juca în perioada 2-5 februarie 2020 în Grupa D, pentru calificarea la Cupa Mondială. Urmează ca echipa care termină pe primul loc să se califice direct. Echipa de pe locul al doilea va juca o dublă, în barajul de calificare, unde adversar va fi echipa de pe locul secund din Grupa C.

  • 2 februarie: Kazahstan – România, Cehia – Slovenia
  • 3 februarie: Cehia – România, Slovenia – Kazahstan
  • 5 februarie: Kazahstan – Cehia, România – Slovenia

Super Bowl LIV

Fotbalul american a pătruns și în România – avem deja o ligă națională. Însă, pe 2 februarie 2020, pe „Hard Rock Stadium” din Miami, va avea loc cea de-a 54-a ediție a Super Bowl, cel mai așteptat evenimente sportiv din Statele Unite ale Americii. Totodată este și partida unde se învârt cei mai mulți bani din publicitate. Secundele de publicitate vor costa și în acest an milioane de euro. La ediția trecută, în medie, jumătate de minut de publicitate a costat puțin peste cinci milioane de euro. Conform celor de la statista.com, 5.25 milioane de dolari a costat, în medie, un spot de publicitate.

Finala Champions League 2019/20

Avem două mari competiții sportive programate vara aceasta, astfel că finala Ligii Campionilor 2019/20 se va juca pe 30 mai. Turcia este țara desemnată să găzduiască acest evenimente, respectiv „Ataturk Olympic Stadium” din Istanbul. Liverpool este deținătoarea trofeului, pe care l-a câștigat după o finală 100% englezească. „Cormoranii” au câștigat cu 2-0 în fața lui Tottenham Hotspur.

Și în 2020 tot Anglia domină în topul favoritelor. Manchester City și Liverpool au cele mai bune cote la trofeul UCL. „Cetățenii” și „cormoranii”, echipe ce domină Premier League în ultimii ani, au cota 5.00 să ridice trofeul deasupra capului. Ei sunt urmați de FC Barcelona (cota 7.00) și Paris Saint-Germain (cota 8.00).

Cu alte cuvinte, în 2020 nu mai avem scuze să ratăm cele mai importante evenimente în plan sportiv, cu atât mai mult când sportivi români sunt implicați. România U23 va juca la Jocurile Olimpice de Vară după o pauză de 55 de ani iar Bucureștiul va găzdui în premieră partide de la un Campionat European de fotbal. Sunt doar două din cele mai importante ingrediente ale unui 2020 plin de sport la cel mai înalt nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.