Ionel Arsene anunț mult așteptat în partid ”Candidez la Consiliul Județean chiar dacă soția mi-a zis să merg în Parlament!”

pietricica turism

Joi, 23 ianuarie, la sediul organizația PSD Târgu Neamţ  s-a ținut ședința de alegeri. Momentul la care nu se aștepta nimeni a fost atunci când, surprinzător pentru mulți dintre cei din sală, Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean şi-a anunţat candidatura pentru un al doilea mandat la Consiliul Județean:„vreau să vă anunţ în seara asta că sunt hotărât să mai candidez la încă un mandat la conducerea Consiliului Judeţean. Să ştiţi că am luat în considerare şi varianta să nu candidez, pentru că aşa cum ştiţi familia locuieşte în Bucureşti de 10 ani de zile, şi eu în fiecare final de săptămână îmi fac bagajele şi plec la Bucureşti. Este o rutină şi un efort considerabil pe care-l fac. Soţia chiar mi-a zis să nu mai candidez la Consiliul Judeţean şi să candidez la Parlament. Însă consider că mai am lucruri de făcut la Neamţ.” Declarația a fost făcută în fața mai multor lideri PSD printre care senatorul Emilia Arcan, deputatul Dănuţ Andruşcă, primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei, consilieri judeţeni şi locali, dar şi a unor  şefi de instituţii județene, Vlad Angheluţă de la ApaServ sau prof. Elena Laiu, inspector şcolar general adjunct.

Arsene: Spital judeţean de urgenţe şi diaspora acasă, cele două obiective pentru al doilea mandat la Consiliul Judeţean”

După ce l-a felicitat pe Daniel Harpa pentru câştigarea unui alt mandat la şefia organizaţiei PSD Târgu Neamţ și i-a spus că este condamnat să candideze pentru un nou mandat, Ionel Arsene şi-a motivat pe larg decizia de a candida la șefia județului: ”Mi-am propus să continui cu modernizarea infrastructurii rutiere şi am reuşit până acum să reabilitez peste 90% din drumurile naţionale şi judeţene. Cred că avem una dintre cele mai moderne structuri rutiere din România, în care Guvernul PSD a investit foarte mult în Neamţ. Chiar am auzit deunăzi pe Sică ăsta Mandolină şi pe ministrul Transporturilor că s-au investit prea mult în Neamţ. Păi da. Pentru că, în ultimii zeci de ani nu s-a investit nimic în structura rutieră din Neamţ de aceea s-a investit mult în acest domeniu de când sunt eu preşedinte al Consiliului Judeţean. Ne putem dezvolta economic şi prin turism, chiar dacă nu suntem un judeţ industrial. De aceea am gândit această investiţie de la Târgu Neamţ, cu parcul de distracţii Creangă Land. Este o investiţie care se va întinde pe 60 de hectare. Va fi primul parc de distracţii din România de acest gen. Un fel de Disneyland, dar la dimensiuni un pic mai mici. Asta va dezvolta foarte mult turismul judeţului Neamţ şi chiar al Moldovei. Consiliul Judeţean Neamţ va investi în acest parc peste 100 de milioane de euro, printr-un parteneriat public privat. Ca şi obiectiv principal al celui de-al doilea mandat al meu de preşedinte al Consiliului Judeţean va fi construirea noului spital judeţean de urgenţă la Piatra Neamţ. Indiferent ce guvern va fi la Bucureşti eu voi construi acest spital. Suntem în faza de licitaţii pe achiziţii. Investiţia se ridică la suma de 260 de milioane de euro. Nu am niciun dubiu că nu voi găsi finanţare, ori prin fonduri europene, ori printr-un parteneriat public privat. Al doilea meu obiectiv şi proiect al meu în cel de-al doilea mandat la Consiliul Judeţean este să aduc diaspora acasă. Probabil voi face şi o dezbatere publică în acest sens. Voi avea un proiect politic. Chiar nu sunt îngrijorat de alegerile locale, pentru că deja oamenii au început să se lămurească cu această guvernare liberală. Liberalii nu vor mări nici pensiile şi nici alocaţiile”, a declarat Ionel Arsene.

C.T. STURZU

11 COMENTARII

  1. Investitii a atras in Neamt, indiferent de faptul ca este, asa cum este.Cozmanciuc este anonim pentru actualul guvern si nu va fi bagat vreodata in seama. Tot Ardealul va primi fonduri de la actualul guvern, gen Boc, Falca etc.

  2. Adio arme! Poate va câștiga un nou mandat de președinte CJ Neamț dar fara bani de la București nu va putea pune in aplicare nicio promisiune. Că doar n – o pune domnu Arsene bani de la el și nici CJ Neamț n- o sta pe vreo comoara! Alegătorii vor lua o maaaare teapa!

  3. Doamne ce organizatii de partid mai avem.Uitati-va la Tg.Neamt , cea mai mare organizatie de partid tine adunare de alegeri intr-o camera din sediul PSD. In loc sa tina conferinta de alegeri la casa de cultura din localitate in prezenta a 500 delegati, aduna 30 membri psd nevotati de nimeni si il alege pe vesnicul prieten-partener Harpa.Cat formalism si lipsa de cunoastere in acest oras cu populatie de comuna.Cum sa fie exigent presedintele de judet daca el singur recunoaste ca este navetist de Bucuresti.Are dreptate Cozmaciuc ca naveta lui la Iasi este mai usoara.Tot respectul pentru finantarile atrase in judet de Arsenie dar daca castiga la locale si parlamentare tot pnl.dl.Arsenie nu mai poate aduce nici un leu.Cozmaciuc nu are nici un interes asa ca vom ramane din nou al nimanui., cum am mai fost.

  4. Felicitari Ioneleeeeeeeeeee pentru tot ce ai facut pentru acest judet, ce nu a facut nimeni in 50 de ani. Suntem multi, foarte multi care te votam, indiferent de ce vor unii adica putini si foarte putini.

  5. Stramosii nostri au trecut Carpatii pentru a-i elibera pe ardeleni de sub unguri, acum ardelenii se sterg la c*r cu restul tarii, numai la ei sa se dezvolte infrastructura, economia. Nu mai bine erau ei iobagi si astazi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.