Prefectul se implică în procesul pentru recâștigarea Cheilor Bicazului

Sursă foto: youtube.com

Procesul aflat pe rolul Curții de Apel Ploiești, prin care se urmărește recâștigarea Cheilor Bicazului, pierdute în primă instanță, a fost subiectul unei ședințe organizate de prefectul George Lazăr, în ziua de 13 ianuarie. La întâlnire au participat reprezentantii Primăriei comunei Bicaz Chei, ai Consiliului Județean Neamț, ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț, precum și ai Asociației Drepturilor Omului și Solidarității Sociale Neamț.

Printr-o hotărâre judecătorească pronunțată de Tribunalul Prahova în luna iunie 2019, a fost stabilită linia administrativă dintre județele Neamț și Harghita dincolo de Cheile Bicazului. Despre reacția imediată a primarului de Bicaz Chei, Mesagerul de Neamț a publicat un articol, care poate fi recitit aici.

”Împotriva acestei sentințe au declarat recurs Instituția Prefectului – județul Neamț, comuna Bicaz Chei, Consiliul Județean Neamț si Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț, iar Asociația Drepturilor Omului și Solidarității Sociale a formulat cerere de intervenție. Cauza are termen de soluționare la data de 19.02.2020”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Neamț. ”La întâlnirea organizată a fost analizat stadiul procesual, modul în care au fost soluționate de către Tribunalul Prahova atât excepțiile procedurale, cât și fondul cauzei, înscrisurile depuse la dosar, în scopul asigurării reprezentării juridice, pentru justa soluționare a litigiului și stabilirea situației de legalitate. S-a stabilit ca toate instituțiile și autoritățile sus menționate să delege câte un reprezentant care să fie prezent la toate termenele de judecată ce vor fi acordate în această cauză, dată fiind complexitatea litigiului. De asemenea, au fost discutate înscrisurile depuse la dosarul cauzei, inclusiv cele privind excepțiile procedurale invocate de fiecare parte. În continuare stabilind ca Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț să întocmească o notă, însoțită de documente relevante din care să rezulte situația reală din teren”.

Inițiativa prefectului este cu atât mai importantă cu cât până acum, la cele patru termene ale procesului în apel, tocmai prefectura Neamț nu s-a prezentat.

C.M.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *