Sute de turiști pe pârtia din Durău și 5 accidente de la deschidere

Deschiderea pârtiei din Durău, începând cu data de 30 decembrie, a animat întreaga stațiune. Cei mai mulți turiști au venit în week-end, astfel că ieri și mai ales astăzi – de Sfântul Ioan și în prima zi a Crăciunului pe stil vechi -, pârtia a fost plină atât în sectorul de schi, cât și în cel de sănii.

”Foarte mulți oameni au sunat, inclusiv la noi, înainte de a-și face rezervare, doar ca să întrebe dacă este deschisă pârtia”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț. ”Din ziua deschiderii până acum au fost 5 accidente, un singur caz fiind predat la ambulanță. Este vorba despre o femeie care s-a izbit, cu viteză, în plasă și a fost aruncată într-un ansamblu metalic de la un tun de zăpadă. A suferit un traumatism cranio-facial puternic, avea un pomete lovit și un dinte sărit. Plasa nu asigură integritatea schiorilor, dacă intră cineva cu viteză riscă să fie aruncat peste, așa cum s-a întâmplat cu femeia din Constanța”.

În această dimineață, la Durău au fost minus 16 grade, dar gerul s-a mai îmblânzit spre orele amiezii. Foarte mulți copii, aflați în tabere sau în vacanță cu părinții, au umplut pârtia de sănii, iar adulții pe cea de schi. În condițiile în care încă se lucrează la drumul dintre Bicaz și viaductul Poiana Teiului, mulți dintre turiști au mers la Durău pe axial. Drumul este acoperit cu zăpadă, însă mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă de bună calitate n-au niciun fel de problemă în a-l parcurge.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.