Arsene se dezice de omul său de la Târgu Neamț: cere demisia lui Angheluță și a întregii conduceri de la Apa Serv SA

pietricica turism

Confruntat cu o criză de imagine destul de accentuată în perspectiva alegerilor locale, Ionel Arsene începe să se detașeze de problemele fierbinți din județ sau să dea impresia că încearcă o rezolvare în ceasul al treisprezecelea. De data aceasta ținta este APA SERV SA, societatea în care Consiliul Județean are cele mai multe acțiuni și cele mai mari responsabilități.

Președintele PSD și al Consiliului Județean Neamț cere acum, pe canalul oficial de comunicare numit Facebook, demisia întregii conduceri de la Apa Serv SA, în frunte cu Ioan Vlad Angheluță:

Aștept demisia de onoare din partea conducerii Companiei Județene Apa Serv și a președintelui Consiliului de Administrație! Managementul defectuos al acestei companii a atras numeroase probleme pentru consumatorii de apă din municipiul Roman!

În ciuda faptului că au trecut mai bine de cinci luni de la apariția crizei de apă în oraș, conducerea nu a fost capabilă să găsească o soluție pentru depășirea situației neplăcute în care se regăsesc romașcanii!

Deși și-au luat angajamente ferme inclusiv la întâlnirile pe care le-am convocat în teren, unde personal am vrut să vedem ce trebuie făcut concret pentru a nu se mai da apă raționalizat, deși le-am oferit tot sprijinul și am avut încredere în profesionalismul lor, trăiesc o mare dezamăgire de pe urma responsabililor de la Apa Serv!

Scuzele nu își au locul! Apa Serv are nevoie de o echipă managerială competentă!”

Poziția președintelui arată eșecul politicii duse de el în privința societăților Consiliului Județean (nici Troleibuzul nu se simte foarte bine, dimpotrivă!), unde, nota bene, în Adunarea Generală a Acționarilor sunt oameni trimiși de el în cea mai mare parte. Scandalul de la Roman și nu numai privind apa este în aceeași măsură imputabil conducerii Apa Serv cât și conducerii Consiliului Județean, la nivel de executiv și legislativ. Pentru că nu a existat coerență, nu a existat un plan concret și viabil de investiții și problemele au fost aruncate de la unii la alții.

Ionel Arsene are dreptate că s-a greșit la Apa SERV. Dar s-a greșit și cu știința sa, s-au luat decizii strategice proaste (nu știm dacă prin voința sa) și dacă se cere o demisie, gestul  ar trebui judecat și prin prisma unei autoevaluări la nivelul instituției județene.

Valentin Bălănescu

P:S.: Astăzi se discuta pe holurile de la Apa Serv de o grevă de protest, în sprijinul lui Vlad Angheluță.

12 COMENTARII

 1. Degeaba cotcodaceste domnul Arsene ca este dezamagit de conducerea Apa Serv. Pai, primul vinovat pentru dezastrul in managementul societatilor CJ este domnia sa cu nume si prenume. El taie si spanzura in judet, el face si desface. El stie tot si tot el a umilit si alungat din aceste institutii profesionistii care probabil n-ar fi luat niciodata pozitia ghioceilor. In locul lor si-a adus rubedeniile (Dominte), pretenii de la SRI (Stanciu), recomandatii de Pinalti(Monda, Varlan, etc) si bineinteles “prietenele” care-l sorb din priviri pe fb si-l gadila la corason cu like-uri. pentru mesaje stupide. El nu accepta valoarea ci slugarnicia .
  Troleibuzul este condus de o biata femeie care n-a condus niciodata altceva decat landoul.
  La Apa Serv a pus cu mana unor politruci comunisti o conducere absolut straina de problemele apei si un CA care-i face pantofii.
  Spitalul Judetean l-a dat pe mana unui profitor comunist care nu a facut niciodata nimic decat sa incaseze. Si exemplele pot continua. Omul asta nu a inteles nimic altceva decat ca sultan. Ca toti dictatorii fara carte va sfarsi urat…

 2. Grevă? Poate O dorință ascunsă a conducerii si a persoanelor foarte apropiate. Domnule Valentin Balanescu,din informatiile auzite, niciodata nu s a pus problema unei greve pentru sustinerea conducerii.

 3. Nici macar un astfel de gest nu sterge raspunderea lui Arsene pentru dezastrul din Apaserv. Angheluta, Movila, Niculae, Stanciu, Dominte, Monda, toti sunt numiti doar cu acceptul sau. Profesori de sport, pensionari, cumnati, habarnistii, militieni, sunt pe post de manageri specialisti. Ca sa nu vorbim despre zecile de angajati din companie care au dat concurs in ultimii 3 ani. Si mai exista o entitate, pe langa CJ, cu o mare raspundere pentru dezastrul din companie. ADI AQUA, o structura de campioni la Solitaire (joc pe calculator), cu functii platite cu bani grei ocupate exclusiv de slugile credincioase ale lui Arsene. Pana sa anunte romascanii ca renunta la serviciile Apaserv, Arsene a tacut malc. Acum, dintr-o data, si-a amintit ca este o companie ce apartine CJ-ului! Pentru dezastru din companie sunt la fel de vinovati Angheluta si Arsene. Poate Arsene e mult mai vinovat pentru ca impus contracte paguboase pentru companie, a angajat zeci de pile si, ceea ce reprezinta momentul care se va dovedi fatal companiei, a reziliat (ca-i apartine decizia) contractul cu israelienii pentru proiectul de 200 mil €! Dle Balanescu, rezilierea acestui proiect care trebuia sa refaca infrastructura de apa si canal in 45 de localitati va aduce dezastrul/falimentul companiei.

 4. Ce faci mai Bobita cu acest joc de glezne ca nu tine emanatule, cine a dispus instalarea acestor ,,specialisti,, la vaca de muls a judetului, Mama mare ? Este posibil ca ,,propunerile,, tale oneste sa nu fie inghitite de toti trepadusii tai asa ca pregatesti alte rame la inaintare.
  Unul deja se incalzeste si arunca ciocanul, altul pregateste costumul national ca se anunta un val de grauri la cirese, da lasa-i pe prosti sa se incalzeasca , tu ai in cele trei pahare de alba-neagra, persoana competenta, timidul Andrusca, sau pe cea care a fost sefa peste saramura ca sa nu mai zic ce a consiliat pe la guvern….Esti jalnic, deci vorba turcului, hai s….r !

 5. Nu numai la Apa Serv si-a dovedit “competentele” D l Arsene. El este autorul dezastrului PSD Neamt. El este coautor la dezastru PSD national. Inganfarea, diletantismul, discretionarismul, minciuna, fala , incompetenta si incultura lui vizibile au distrus de tot un partid care si asa era stampilat de Ion Iliescu cu emblema baronilor corupti. Ionel Arsene a intregit peisajul sumbru al coruptiei politice in Romania. Nu cred ca acest partid va mai avea un viitor, pentru ca orice om onest si capabil, cu credinta sincera in social democratie se va alatura PSD, va fi linsat de opinia publica. Va fi asociat cu I.A, cu amantlacurile, coruptia, traficul de influienta si manelismul politic promovat de Arsene.

 6. Andrusca! Vrem sa vina Andrusca Danut!Pe el il asteapta pietrenii cu paine si sare. Vrem si noi sa invatam de la” cel mai i…t ministru ” cum se face sloiul de oaie

 7. Despre contractul cu israelienii, menit sa imbunatateasca infrastructura de apa si canal, “succesul” acestuia, imprejurarile rezilierii si regretele postume, mai sapati…lucrurile sunt mai complexe decat la prima vedere. Si israelienii nu erau doar ei, ca se combinasera intr-o asociere, doar ca ce sa vezi, la greu partenerii au lasat unul pe altul rezolvarea, pentru a nu face in final nimic. Si poate veti gasi prin anale cum managementul israeliano-romanesc a gasit o formula magica de succes prin inlaturarea persoanelor specializate si cu experienta si s-a gandit sa “insereze” chiar omuleti din Apaserv, care sa-si mai dea din cand in cand drumul la gura. Si au ales exact oameni remarcabili prin performantele inregistrate la darea din gura si scurgerea de informatii. Si ar mai fi si multe altele de cautat si de gasit. Ca tot vorbim de bani incasati din fonduri. Interesant ar fi de urmarit si parcursul acelor omuleti, acum cand contractul e tinut in moarte clinica de judecati dar pana la urma va fi deconectat de la aparate…

 8. Probabil cea mai habarnistă echipa de conducere din istoria companiei .
  Trei oameni care nu au ce căuta în ramura alimentari cu apa și canal epurare .
  Nici unul nu este de meserie nici unul nu știe nimic despre apă și procesele de tratare necesare .
  Multi ingineri buni și cu vechime ies uluiți după ședințe .
  Totul e politic și de un habarnism uluitor .
  Au plătit milioane pentru contoare electronice care funcționează corect în zone mediteraneene, Spania, Italia, Franța, sau Portugalia, de la Itron Franța, dar care în clima din Neamț destul de rece crapă iarna pe capete .
  Scumpe și inutile câtă vreme pierderile pe rețea sunt imense .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.