Scandalul Apa Serv: Chiar nu știa Ionel Arsene de problemele de la Apa Serv?

Cererea lui Arsene, ca toți cei din conducerea Apa Serv să-și dea demisia, în acceași zi în care Romanul a anunțat că vrea să schimbe furnizorul ridică o întrebare: chiar nu știa acesta despre problemele de la Apa Serv?  Este greu de crezut, mai ales că a avut grija politică să-și plaseze oamenii în posturile cheie de conducere. Întrebarea seamănă mult ce aceea care circula pe timpul comunismului când românii se întrebau dacă Ceaușescu știe de greutățile lor și dădeau vina pe cei din jurul acesuia.

Să detaliem. De exemplu, omul cheie în cazul scumpirilor nu este Vlad Angheluță sau Consiliul de Administrație al Apa Serv ci Miron Radu Tudorel, consilier județean PSD, un taliban al lui Ionel Arsene, plasat ca șef la ADI Aqua Neamț, organismul care coordonează toată activitatea în domeniu. O demostrează asta chiar ultimele derulări de forțe din Consiliul Județean.

În data de 22 ianuarie 2020, deci foarte recent, consilierii județeni primeau documentația pentru o hotărâre care trebuia să acorde un mandat special reprezentatului Consiliului Județean Neamț să voteze creșterea tarifelor la apă și modificarea Actului Adițional la contractul de delegare semnat cu Apa Serv! Referatul de aprobare al proiectului este semnat de Ionel Arsene și acolo este detaliat totul, cu cât cresc prețurile, etc.

Proiectul de hotărâre a fost retras de inițiator, Ionel Arsene, pentru că, între timp, ADI Aqua a votat creșterea tarifelor, ușurând situația lui Ionel Arsene, care a rămas supărat pe Angheluță din alte motive decât cele strict profesionale. Documentul de mai jos arată cine a semnat mărirea prețurilor.

Să mai spunem, că există o decizie a Curții de Apel Bacău care obligă ADI Aqua la plata unor sume către Apa Serv, din cauza tergiversărilor în luare unor decizii din cauza alegerilor care au curs peste noi anul trecut.

Răspunzând la aceeași întrebare, a știut Ionel Arsene despre problemele de la Apa Serv, să reamintim cine face parte din Consiliul de Administrație al societății. În primul rînd, Gheorghe Stanciu, fostul său consilier personal, deci om de încredere, care nu se poate să-l fi dezinformat pe președinte. Apoi Ana Monda, pusă să conducă o altă societate a CJ-ului, și ea om de încredre. Nu se pune problema inducerii în eroare nici în cazul lui Mihai Dominte, rudă cu Ionel Arsene. Năstase Onu Iuliana, membru PSD atent urmăritor al postărilor lui Arsene, este și ea din aceeași castă venită dinspre partid. Mai departe nu trebuie mers pentru că există deja o majoritate.

Concluzia este vizibilă din telegondola de la Piatra Neamț: Ionel Arsene a avut toate pârghiile în a influnța deciziile la Apa Serv: consiliul de administrație, omul său pus la ADI Aqua, el l-a adus pe Vlad Angheluță, el a avut majoritate în Consiliul județean până de curând.

Cererea lui Ionel Arsene ca întreaga conducere de la Apa Serv să-și dea demisia reprezintă un vot de blam și la propria se activitate de îndrumare și ”control” a unei societăți aflate în subordinea Consiliului Județean.

Valentin Bălănescu

1 COMENTARIU

  1. As merge ca la poker si as creste miza. Stie cineva vreo companie din subordinea lui Arsene (formal a CJ-ului) care sa fie profitabila? Una singura! Cred ca ati avea o mare surpriza daca ati solicita numarul persoanelor angajate in CJ si toate societatile, CA-urile si institutiile din subordine in ultimii 3 ani. Nu va inchipuiti ce cifre sunt! Si toti pe bani publici. Foarte multi bani!!!! Milioane de lei!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.