COD GALBEN la dublu pentru Neamţ! NINSORI şi VISCOL!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 4 februarie, nu mai puţin de DOUĂ avertizări COD GALBEN pentru judeţul Neamţ. În ambele situaţii, fenomenele vizate sunt ninsorile şi viscolul.

Prima avertizare are intervalul de valabilitate între 4 februarie, ora 13:00 şi 5 februarie, ora 8:00. “În cursul zilei de marți, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55-65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90-100 km/h și va fi viscol”, precizează ANM. Zona montană a judeţelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Caraș Severin se află sub avertizare COD PORTOCALIU.

A doua avertizare a ANM este valabilă în perioada 5 februarie, ora 8:00-6 februarie, ora 10:00. “În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile. La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60-70 km/h, iar în zona montană 90-100 km/h. În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55-60 km/h. În cursul dimineții de miercuri (5 februarie) prezentul mesaj va fi actualizat”, mai menţionează sursa citată. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.