Crește constant numărul nemțenilor plasați în carantină și izolare

Datele oficiale pentru astăzi, 29 martie, arată că sunt 260 de nemțeni în carantină, iar de ieri până azi 77 au terminat perioada și au putut ieși de sub supraveghere. În izolare la domicilii sunt 3.797 de nemțeni, iar 1.233 pot ieși din izolare. Sunt datele oficiale comunicate de Prefectura Neamț, pe baza raportării Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Situația, așa cum se prezintă cu intrările și ieșirile zilnice pe perioada celor 14 zile de măsuri de protejare a comunității, indică o creștere a numărului nemțenilor față de care se iau aceste măsuri. De pildă, față de ieri, sunt cu 43 de persoane mai multe plasate în carantină și cu 119 mai multe decât acum o săptămână. De cealaltă parte, numărul nemțenilor care trebuie să intre în izolare a crescut, față de ieri, cu 160 de persoane și, față de acum o săptămână, cu 1.445 de persoane. Creșterea este firească și este dată de rezultatele anchetelor epidemiologice făcute persoanelor confirmate cu noul virus.

În ultimele 24 de ore, în județ s-au dat 50 de amenzi în valoare de 318.500 lei persoanelor care nu au respectat restricțiile de mișcare impuse de ordonanțele militare. Echipele integrate de control, formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și efective ale armatei au verificat și 127 de firme, iar 3 au fost amendate cu 16.500 lei tot pentru încălcarea ordonanțelor militare. Pentru că nu au stat acasă, în izolare, 2 nemțeni au fost plasați, ieri, în carantină pentru 14 zile. Echipajele au verificat 1.641 de persoane din izolare la domicilii. Sunt 6 centre de carantină în județ, păzite de jandarmi, care ieri au executat 8 misiuni de însoțire a persoanelor la centrele de carantină și de escortare a unor convoaie de mașini în tranzit prin județul Neamț. (C.I.)

One comment

  • Tâche Ianche si Cadir

    martie 29, 2020 at 5:44 pm

    Traficul de influenta si incompetenta cind le ve-ti IZOLA!? PRECUM BAZA À CORUPTIEI.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *