Pacienții din secția Paliative a Spitalului Județean, transferați la Bicaz

Compartimentul de Îngrijiri Paliative s-a închis și, conform protocolului încheiat între Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și Spitalul Orășenesc Bicaz, pacienții care sunt în fază terminală au fost transferați și internați la Bicaz. Decizia face parte din planul de pregătire al spitalului județean pentru tratarea exclusiv a pacienților cu noul coronavirus. „Până astăzi, s-a realizat transferul pacienților din Paliative la Spitalul Orășenesc Bicaz, conform protocolului încheiat. Compartimentul de la Piatra Neamț s-a închis și preventiv va fi dezinfectat, ca și celelalte secții care intră în reorganizare. S-a încheiat un protocol și cu Spitalul Municipal de Urgență Roman, pentru transferul celorlalți pacienți din alte secții de la Piatra Neamț. Situația este în analiză și astăzi”, ne-a declarat Toader Mocanu, managerul interimar al SJU Piatra Neamț. Compartimentul de la Piatra Neamț avea 12 paturi.

Spitalul din Bicaz este pregătit cu spațiul de cazare din compartimentul Reumatologie, după cum ne-a declarat recent managerul dr. Letiția Damoc.

Conform principiului de acțiune anunțat de Ministerul Sănătății, transformarea spitalului județean în centru de tratare a bolnavilor face ca ceilalți pacienți care au nevoie de asistență medicală să fie preluați de spitalele din Roman, Târgu Neamț și Bicaz. Rămâne de văzut cum anume se va reorganiza sistemul, pentru că deocamdată n-a fost emis ordinul MS. (C.I.)

One comment

  • Dumitru Radu Nastasa

    martie 29, 2020 at 2:21 pm

    Președintele CJ Suceava, internat fiind in spital cu COVID 19, face apel la MS pentru ca spitalul Judetean Suceava sa nu fie transformat in spital COVID 19 pentru ca populația sa nu rămână fără servicii medicale. La noi?

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *