Efectele controlului dispus de prefectul George Lazăr la bucătăria Spitalului de Urgență Piatra Neamț

Blocul alimentar al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a fost ținta unui control dispus duminică, 6 aprilie, de prefectul George Lazăr. Informația apare într-un comunicat de presă al Prefecturii Neamț de astăzi, 8 aprilie, prin care se face cunoscută opiniei publice situația constatată, asta după ce oamenii de la DSP ( oare or fi aceiași care trebuiau de vreo câțiva ani buni să constate fix aceleași lucruri?) au întocmit un raport, în care sunt detaliate cele constatate. Inspectorii sanitari au verificat pe 6 și pe 7 aprilie blocul alimentar și magaziile de alimente și au întocmit două procese verbale. Din raport reiese că prezența bacilului Pioceanic a fost constatată în data de 17 martie 2020, în urma controlului microbiologic, efectuat de medicul epidemiolog al spitalului: singura proba găsită neconformă pe robotul de zarzavat, iar restul de 15 teste de sanitație au fost corespunzătoare.

lazar la cantină
cameră carne 2
cameră carne spital
cameră carne 2
mucegai la spital

Meniul a fost, de asemenea, controlat pentru perioada 2-4 aprilie și comparat în raport de ce prevăd normele legale în domeniu, nu doar la nivel de calorii asigurate pacienților, dar și la nivel de cost aferent unui pacient. Acțiunea de control s-a încheiat cu aplicarea unei amenzi ( simbolice) de 1.600 lei spitalului: Cea mai bună glumă, patent garantat DSP Neamț, vine la partea de recomandări: spitalul a primit un termen de 5 (cinci) zile pentru remedierea neregulilor constatate!!!.   SKM_227 Sec20040810340-2

Acesta este primul control dispus de prefectul George Lazăr la spitalul suport destinat tratării pacienților infectați cu noul virus. Reamintim că de vineri, 3 aprilie, toate spitalele publice sunt trecute în subordinea Ministerului Sănătății, ca măsură pe fondul contextului epidemiologic provocat de noul virus. NU este foarte clar dacă subordonarea însemană doar posibilitatea de schimbare a celor cu funcții de conducere sau și implicarea efectivă în aprovizionarea cu cele imperios necesare.

Comunicatul Prefecturii Neamț

Comunicat presa - 08 aprilie 2020 - Prefectul George Lazăr total nemulțumit de ce a găsit la blocul alimentar al Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț (1)

(V.B.)

One comment

  • Herghelegiu Neculai

    aprilie 10, 2020 at 7:25 am

    Ce bine ar fi sa se facă controale de acest gen și chiar mai riguroase in azilele de bătrâni private din oraș de tip Belmondo și celelalte care profita de ocazie și la aceleași prețuri ,piperate de alt fel uita sa hrănească bătrânii ….

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *