Spitalul Târgu Neamţ: Cadre medicale în autoizolare, după ce au avut contact cu un bărbat confirmat pozitiv

Recent, mai multe cadre medicale de la Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul spitalului din Târgu Neamț au fost trimise în autoizolare la domiciliu de către conducerea instituţiei. Este vorba de un medic şi șapte asistenți medicali, care ar fi avut contact cu un pacient din Târgu Neamț, confirmat pozitiv şi internat actualmente la Iaşi.

Din fericire, măsura de trimitere în autoizolare a cadrelor medicale de către managerul spitalului a fost una în regim de urgență, fiind astfel prevenite eventuale situaţii neplăcute.

„I-am trimis imediat în autoizolare la domiciliu. Conform metodologiei DSP, probabil urmează a fi testați de coronavirus. Eu le-am trimis celor de la DSP lista cu personalul medical trimis în autoizolare. DSP va face o anchetă, nu noi spitalul. Eu doar am raportat. Dar nu sunt probleme acum în spital. Aceste cadre medicale probabil nu au respectat niște reguli şi metodologii, când au avut contact cu bărbatul”, ne-a informat dr. Alexandru Pătraşcu, managerul spitalului.

Despre acest subiect primarul Daniel Harpa ne-a precizat: „Vă asigur și pe dumneavoastră şi pe cetățenii orașului că situația la spitalul nostru este sub control. Managerul spitalului, dr. Pătraşcu a luat o măsură foarte bună, de a-i trimite în autoizolare la domiciliu. Măsura  a fost luată rapid şi astfel au fost evitate alte situații nedorite. Domnul manager are tot sprijinul şi susținerea mea, cu privire la rezolvarea oricărei probleme din spital”.

C.T. STURZU

2 comments

 • Alina pop

  aprilie 8, 2020 at 11:42 pm

  Cadrele medicale trebuiau sa fie pregătite, costumate corespunzător, protejate etc. Nu este de vina pacientul ca a ajuns la spital cu asemenea simptome.
  Pai ce facem? Dacă prezentam simptome nu sunam la 112?
  Incompetența e la ea acasă

  Răspuns

 • IOAN

  aprilie 9, 2020 at 1:25 pm

  Au de toate la spital ,că nu îmbracă echipamentul e altceva .
  Pacientul trebuie sa spună adevărul.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *