Târgu Neamţ: A fost semnat contractul de achiziţie a aparatului de testare a coronavirusului

Dr. Alexandru Pătraşcu, noul manager interimar al spitalului orăşenesc „Sf. Dimitrie” din Târgu Neamţ ne-a informat că, luni, 6 aprilie a fost semnat contractul pentru achiziţionarea aparatului de testare a coronavirusului. Totodată, acesta ne-a mai spus că spitalul va primi printr-o sponsorizare şi tunele de dezinfecţie.

Aparatul va fi achiziţionat de la societatea AMS 2000 TRADING IMPEX SRL, cu suma de 536.209 lei, inclus TVA. Din această sumă, 400.000 lei sunt de la bugetul local al oraşului, iar diferenţa de la bugetul spitalului. 35.000 de lei din suma alocată de la bugetul local a fost folosită pentru achiziţonarea containerului pentru triaj.

Astăzi a fost semnat contractul de achiziţie. Mâine o să căutăm un furnizor pentru achiziţionare containere ca să facem staţie de virusologie separată în curtea spitalului. În principiu, dacă totul merge bine, în trei săptămâni trebuie să fie gata totul. Aparatul de testare va fi montat în această staţie de virusologie. Această staţie va putea fi folosită ulterior şi pentru alte servicii medicale. Miercuri va fi instalat containerul de triaj de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Tot astăzi, am semnat un contract de sponsorizare pentru a primi trei tunele de dezinfecţie pentru pacienţi şi personal, şi un tunel pentru maşini. Acum aşteptăm răspunsul să vedem când le primim”, ne-a spus dr. Alexandru Pătraşcu, managerul spitalului din Târgu Neamţ.

Într-o şedinţă a Consiliului Local de la finalul lunii martie convocată de primarul Daniel Harpa s-a alocat suma de 435.000 de lei, pentru achiziţionarea respectivului aparat de testare a coronavirusului.

C.T. STURZU

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.