Cum poti sa slabesti cu Dieta Rina

Dieta Rina este o dieta zilnica disociata, care presupune sa mananci din cate o categorie de alimente in fiecare zi, in cicluri de 4 zile, pe o perioada de 90 de zile. O zi pe luna din cele 90 este rezervata postului. Aceasta dieta disociata nu se concentreaza atat de mult pe calorii si pe consumul caloric, ci mai degraba pe tipul de alimente pe care il consumi in fiecare zi, fara a uita insa de importanta activitatii fizice obisnuite.

Dieta Rina este considerata un regim sanatos si eficient, care te poate ajuta sa slabesti in doar 90 de zile si care, mai departe, te ajuta sa-ti mentii greutatea corpului in timp.

Se adreseaza in primul rand persoanelor supraponderale si promite scaderi in greutate de pana la 25 kg – mai multe informatii despre dieta Rina gasesti in acest articol.

Dieta aceasta te va ajuta sa slabesti si sa-ti schimbi metabolismul. Este flexibila si si-a dovedit deja eficienta in numeroase cazuri.

Ce presupune Dieta Rina?

Pentru ca intr-o zi vei consuma un singur tip de alimente – de exemplu, doar proteine – digestia va fi mai usoara si acest lucru te va ajuta sa pierzi in greutate.

In timpul dietei de 90 de zile, trebuie sa consumi numai fructe, in fiecare zi, la micul dejun. E foarte important de retinut acest lucru: indiferent de tipul de alimente pe care le vei consuma in ziua respectiva, la micul dejun trebuie sa mananci doar fructe.

O zi importanta este cea de-a 29-a. In aceasta zi trebuie sa consumi doar apa, dar nu trebuie sa-ti faci probleme, pentru ca acesta zi vine dupa ziua vitaminelor, asa ca nu va fi dificil sa o respecti.

Pentru cele mai bune rezultate, poti folosi un supliment pentru reducerea apetitului si arderea rapida a grasimilor.

Dieta Rina – 4 tipuri de alimente

  1. Proteine: pui, peste, vita, carne de porc, branza, lapte, oua etc.
  2. Amidon: soai, orez, linte, fasole uscata, fulgi de soia, naut, cartofi etc.
  3. Carbohidrati: faina alba, faina integrala de grau, faina de hrisca, malai, spaghete, lasagna, cuscus, paste, taitei, graham etc.
  4. Vitamine: numai fructe si legume

Planul celor 90 de zile este foarte simplu – in fiecare zi mananci un singur tip de alimente (cu exceptia celei de-a 29-a zile, in care vei bea doar apa). In rest, este critic sa respecti ciclicitatea zilelor:

Ziua 1 sau Ziua Proteinelor

Ziua incepe cu fructe la micul dejun, iar apoi poti manca doar alimente proteice si legume.

Ziua 2 sau Ziua Amidonului (legume)

Ziua incepe cu fructe la micul dejun, iar apoi poti manca doar legume.

Ziua 3 sau Ziua Carbohidratilor

Din nou, mananci fructe la micul dejun si apoi doar carbohidrati si legume. De exemplu, poti consuma paste cu rosii si pizza cu legume, dar nu legume cu amidon sau proteine.

Ziua 4 sau Ziua Vitaminelor

In aceasta zi poti manca doar fructe si legume.

Pentru ca dieta sa fie functioneze cat mai bine, trebuie sa bei multe lichide (fara zahar) si sa respecti numarul de mese (mic dejun, pranz, cina si cateva gustari intre mese). In timpul dietei poti consuma chiar si produse de patiserie, tort si inghetata (in ziua carbohidratilor).