Drept la replică de la Primăria Piatra Neamț sau dovada că ridicolul nu ucide!

pietricica turism

 

 

Ca urmare a articolelor apărute în publicația mesagerulneamt.ro: „Big Brother de Piatra Neamț” și Încheiere românească fără final fericit, vă comunicăm următoarele:

În perioada 2013 – 2019 s-au efectuat 1.535 plăți online utilizând interfața online a site-lui  primariapn.ro,  totalizând suma de 559.738,87 lei. De la începutul anului 2020 și până în prezent s-au efectuat 48 plăți online, în cuantum total de 23.063 lei.

Modul în care se pot plăti taxele și impozitele din interfața online a site-lui primariapn.ro este descris în detaliu pe pagina respectivă. Astfel, în zona de înscriere a contului sau în zona de creere a unui cont nou figurează un buton prin accesarea căruia oricare cetățean poate citi procedura de creare a contului.

Ținând cont de pașii care trebuie urmați, tocmai pentru o mai bună securizare a datelor personale, contul trebuie validat la sediul Primăriei Piatra-Neamț, ceea ce înseamnă identificarea persoanei care a creeat contul prin introducerea CNP în zona contului și activarea acestuia.

Odată contul activat la sediul Primăriei Piatra-Neamț, se va afișa materia impozabilă declarată pe acel CNP.

Vis-à-vis de cele apărute în publicația dumneavoastră, ținem să precizăm faptul că zona de customizare a datelor personale este un șablon din serverul de aplicatii Liferay (https://en.wikipedia.org/wiki/Liferay), șablon care include la nivel mondial câmpuri ce pot fi completate pentru o mai bună corespondență cu detinatorul contului.

 

Sintagma “Nu puteți plăti online, deoarece aveți deja plăți în curs de procesare (prezentate mai jos). Situația rolului nu include aceste plăți” este un mesaj care arată situația plăților în curs, iar în cazul de față, deoarece nu sunt “prezentate mai jos” rubrici cu plăți, nu există impozit ce trebuie plătit. În cazul contului prezentat de dumneavoastră ca exemplu, contul nefiind definit, implicit nu se poate afișa materia impozabilă.

“Conexiunea la site nu este sigură” – este un avertisment generat de navigatorul de internet (in cazul de fata Opera), avertisment ce apare din anul 2018, odată cu trecerea la ultimele versiuni de folosire TLS, https://en.wikipedia.org/wiki/Transport_Layer_Security solicitând TLS minim versiunea 1.2. Ținem să precizăm ca pe site-ul primariapn.ro se utilizează în prezent versiunea TLS 1.0, versiune care este și ea acceptată în continuare de standardele DGPR – General Data Protection Regulation.

În momentul de față, baza de date conține un număr de 1770 conturi create în intervalul 2012-2020.

Serviciul Comunicare

Nota redacției: Acesta este textul primit de la Primăria Piatra Neamț în urma celor două materiale citate mai sus. Evident că el va primi replica cuvenită din partea redacției, deoarece ridicolul trebuie întotdeauna scos în evidență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.