Tâlharul care a culcat la pământ o femeie, cu un copil de mână, a fost condamnat

Marius Petru Grădinaru, individul care a lovit o femeie, care-și plimba nepoțelul, în după-amiaza de 3 mai, a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț. Sentința poate fi atacată, însă, în termen de 10 zile, și rămâne de văzut dacă judecătorii de la instanța superioară o vor menține.

Condamnă pe inculpatul Grădinaru Marius-Petru, …, la pedeapsa de 6 (şase) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. În temeiul art. 67 alin. 2 raportat la art. 68 alin. 1 litera c Cod penal, interzice inculpatului Grădinaru Marius-Petru, ca pedeapsă complementară, exerciţiul dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, al dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii. În temeiul art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 literele a, b Cod penal, interzice inculpatului Grădinaru Marius-Petru, ca pedeapsă accesorie, exerciţiul dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, al dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În temeiul art. 399 alin. 1 menţine menţine măsura arestării preventive a inculpatului. În baza art. 404 alin. 4 lit. a) Cod procedură penală, deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestării preventive a inculpatului în perioada 06.05.2020, ora 18:50 – la zi (data pronunţării prezentei hotărâri). În temeiul art. 7 din Legea 76/2008 dispune recoltarea de la inculpatul Grădinaru Marius-Petru a probelor biologice în vederea stocării acestora în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Potrivit art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008 aduce la cunoştinţa inculpatului Grădinaru Marius-Petru că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic al acestuia”, a decis instanța.

Femeia lovită atât de violent încât s-a prăbușit la pământ, cu copil cu tot, nu s-a constituit parte civilă în proces și nu a avut pretenții materiale de la agresor. Individul i-a smuls geanta în care erau un telefon mobil și un portofel cu 10 lei. Imagini cu agresiunea pot fi văzute aici. Grădinaru, care 34 de ani, este recidivist și locuiește în Gârcina, a fost prins după 3 zile de la comiterea tâlhăriei, după ce polițiștii au descins la domiciliul lui.

C.M.