Municipiul Roman, prezență mai slabă la vot decât la București!

Romașcanii se pare că s-au săturat de politicianismul ieftin care li s-a oferit în ultima perioadă. Scandalul liberalului Micu, transformat în social-democrat convins, jocurile în legătură cu candidaturile la PSD și PNL, toate par să ducă spre un absenteism care va permite alegerea unui primar fără legitimitate reală. Indiferent care va fi acela.La ora 17.00, prezența la vot în Roman se situa la 23,21%( puțin peste 13.000 de votanți), în timp ce media județeană era de 35,55%!

Trebuie menționat că la București, unitatea administrativă cu cea mai mică prezență la vot, vorbim despre un procent de 26,24%, cu 3 procente peste Roman.

În aceste condiții avantajul va fi de partea PSD și a USR PLUS, chiar dacă liberalii vor câștiga primăria.

La alegerile din 2016 au votat 23.630 de alegători, adică 39,74% și este foarte greu de crezut că până la ora 21.000 vor mai vota 10.000 de romașcani, ca să se ajungă la cifrele de acum 4 ani.

Este evident că la o asemenea prezentă scăzută aportul de voturi la coșul liberal pentru Consiliul județean va fi scăzut mult mai scăzut, ceea ce va da din nou apă la moară celor care vorbesc despre înțelegi oculte și lovituri sub centură. Chiar dacă, poate nu este cazul și echipele de campanie își arată limitele până la care pot mobiliza electoratul.(V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *