Actualizare: Pandemia închide informațional ceremoniile de la Primăria Piatra Neamț

Actualizare: Am primit de la Primăria Piatra Neamț câteva precizări privind ceremonia de astăzi, de la Rubbik Hub: în urma semnalelor din presă, s-a luat hotărârea ca instituțiile media care  doresc să transmită imagini, să lase în interiorul sălii camerele de filmat pornite cu 10 minute înainte, după care părăsesc sala și îți recuperează sculele după ceremonie. După ședință presa va primi fotografii de la ceremonie, lista consilierilor și, nota bene, o declarație de la noul primar al orașului. Doar de la el.

Curat democratic.

Știre inițială

Un prim pas în privința deschiderii spre public vine dinspre Piatra Neamț în noul mandat. Constituirea noului Consiliu Local Piatra Neamț, cu tot cu depunerea jurământului de către primar și consilieri se va face ”cu ușile deschise” doar pe Facebook-ul oficial. Motivul este, previzibil, pandemia. Culmea este că persoanele care se vor afla în sala respectivă au intrat în campanie prin toate redacțiile și s-au plimbat peste tot prin oraș, protejați doar de masca de politicieni.

O întrebare rămâne: dacă premierul Ludovic Orban nu era deturnat de o întâlnire la Cotroceni și venea la Piatra Neamț, se mai țineau ușile închise sau prezența premierului bătea pandemia?

Comunicatul transmis de primărie sună extrem de convingător, deși nu precizează unde va avea loc ceremonia. Evident, nu pare important că evenimentul nu va avea loc în Primărie ci la Rubbik Hub, la fostul loc de muncă al actualului primar, asta că să se dea un semnat clar despre prioritățile noii echipe de la primărie și posibilul real centru de decizie din oraș:

Mâine, 28 octombrie, începând cu ora 17:00, va avea loc Ședința de ceremonie de constituire a Consiliului Local Piatra-Neamț, respectiv depunerea jurământului de către primar și consilierii locali. Având în vedere măsurile de protecție sanitară impuse în această perioadă, accesul reprezentanților presei și al publicului va fi restricționat. Ședința va putea fi urmărită în direct pe contul de Facebook oficial al instituției noastre, iar imagini de la eveniment vor fi transmise către dumneavoastră prin email imediat după încheierea evenimentului. Vă mulțumim pentru înțelegere.”

V.B.

1 COMENTARIU

  1. Dacă erau oameni ”cu deschidere și viziune”, cum se tot spune, depunerea jurământului se putea face și afară. La Curtea Domnească, spre exemplu.
    Nu plouă, nu ninge, nu bate vântul și nici grindină ori caniculă nu-i, vorba aia.
    Cu distanțare socială, cu presă și televiziuni… cu susținători și votanți…
    Dar lipsește fie deschiderea, fie viziunea, fie amândouă.
    Așa să le ajute Dumnezeu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.