Pietreanul Florin Hozoc vrea să sponsorizeze o bancă centrală de plasmă

Florin Hozoc, omul de afaceri originar din Piatra-Neamț, care a donat aparatura necesară colectării plasmei convalescente Centrului de Transfuzie Sanguină vrea să sponsorizeze o bancă centrală de plasmă, pentru înființarea căreia a pledat încă din luna aprilie.

Oferta noastră privind sponsorizarea acestei bănci centrale de plasmă este încă valabilă”, a precizat Florin Hozoc. ”Echipamentele pot fi instalate gratuit imediat și putem oferi tot gratuit și consumabilele necesare pentru testarea, procesarea și stocarea a cel puțin 30.000 doze de plasmă, care ar putea asigura tratamentul pentru minim 10.000 de pacienți COVID-19. Este nevoie, de asemenea, de organizarea unui sistem national de distribuție a plasmei, care să aibă în componență, pe lângă banca centrală, 8 depozite regionale, la nivelul centrelor regionale de transfuzie.

Besmax Pharma Distribution susține inițiativa Ministerului Afacerilor Interne de creare a unei bănci de sânge și plasmă convalescente pentru tratarea pacienților COVID-19 din România și își afirmă disponibilitatea de a susține acest demers oferind în mod gratuit echipamente medicale, consumabile și asistență în implementarea proiectului”.

Besmax Pharma Distribution, firma condusă de Florin Hozoc, a oferit gratuit Statului Român 18 echipamente de plasmafereză, unul dintre ele fiind cel de la Piatra-Neamț. În cele 6 luni, în toată țara au fost colectate peste 4000 de doze de plasmă convalescentă.

Comunicatul de presă emis de Besmax Pharma Distribution îl puteți citi integral mai jos.

„Susținem demersul MAI de a crea o bancă de plasmă convalescentă anti-SARS-COV-2 la Spitalul Gerota din Capitală

Besmax Pharma Distribution susține inițiativa Ministerului Afacerilor Interne de creare a unei bănci de sânge și plasmă convalescente pentru tratarea pacienților COVID-19 din România și își afirmă disponibilitatea de a susține acest demers oferind în mod gratuit echipamente medicale, consumabile și asistență în implementarea proiectului.

Ne bucură faptul că Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Interne, face în sfârșit ceea ce BPHD a cerut încă din luna aprilie și anume o bancă centrală de sânge și plasmă convalescentă.

Reamintim faptul că BPHD, după ce a oferit gratuit statului român 18 echipamente de plasmafereză, a făcut Ministerului Sănătății și o ofertă – tot gratuită – de echipamente de testare, procesare și stocare a plasmei, astfel încât să poată fi organizată la INHT sau la Institutul Cantacuzino o bancă de plasmă convalescentă.

Menționăm că această ofertă gratuită este în continuare valabilă pentru orice entitate publică ce dorește să creeze o bancă de plasmă convalescentă și suntem gata să începem imediat instalarea echipamentelor necesare, precum și oferirea consumabilelor necesare pentru testarea, procesarea și stocarea a cel puțin 30.000 doze de plasmă convalescentă, care ar putea asigura tratamentul pentru minim 10.000 de pacienți COVID-19.

În paralel, putem oferi expertiza specialiștilor noștri în organizarea unui sistem național de distribuție a plasmei convalescente, care să aibă în componență, pe lângă banca centrală, un număr de depozite regionale la nivelul centrelor regionale de transfuzie.

Putem și ne dorim să contribuim la succesul unui asemenea proiect, așa cum am făcut și în ceea ce privește crearea de la zero a unui sistem de colectare a plasmei convalescente, care a reușit, în ciuda problemelor, să asigure recoltarea a peste 3.000 de doze de plasmă prin plasmafereză”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *