Propuneri de noi manageri la conducerea Spitalului din Piatra Neamț (P)

Cu demisia actualei conduceri pe birou, Ionel Arsene este nevoit să caute de urgență o nouă echipă de conducere. Propunerile selectate de la oameni cu experiență în conducerea spitalelor au fost atent îndosariate și analizate și au ajuns, din greșeală, și la redacție.

*Marius Ghineț, fost manager, cunoscut ca un întreprinzător de succes în domeniul pompelor funebre are o propunere complexă, care dovedește și o lăudabilă solidaritate de breaslă: ar trebui continuată tradiția și numit director patronul unei firme concurente, UKA, de exemplu, care să se asocieze cu societatea ce administrează cimitirele la Piatra Neamț. În felul acesta ar fi rezolvată în totalitate și definitiv problema circuitelor în și din spital, totul spre binele și liniștea pacientului.

 

*Maricica Drăgan, directorul economic are și ea o propunere, ca de spital să se ocupe ca manager un procuror DNA. Motivația, simplă și pragmatică: DNA ar face economii, având toate dosarele în original la îndemână, spitalul la fel, că achizițiile ar fi supervizate de la început de organul de control, mai rămâne să se rezolve problema salariului. Mai ales  dacă Ionel Arsene va menține propunerea cu bonusul financiar pentru manager, cunoscute fiind bunele relații ale acestuia cu secția băcăoană a DNA.

*Codruț Munteanu are cea mai pragmatică propunere dintre toți: cel mai bun manager ar fi de fapt o echipă de doi, un cuplu aparent indestructibil, din fața căruia s-ar retrage și COVID-ul: Dan Vasile Constantin și Veronica Vasiliu.

 

*Toader Mocanu, care și-a dat demisia din funcția de manager după ce a izbucnit criza Covid, propune  un polițist cu experiență de la Circulație ca șef la spital. Asta ar rezolva măcar problemele de integritate de la nivelul instituției, știut fiind că respectiva categorie de polițiști nu (mai) iau mită de frica camerelor de luat vederi. Ca să fim cinstiți, propunerea rămâne în picioare doar dacă se va fi instaurată starea de urgență sau legea marțială.

*Liviu Negeschi, avocat și fost manager a trimis o propunere: cum justiția este a treia putere în stat, iar spitalul este oricum stat în stat, consiliul de conducere să fie format din președintele tribunalului, procurorul șef al județului și un avocat. În felul acesta ar exista toate premisele ca legea să fie respectată sau măcar încălcată de oameni care o cunosc în profunzime, nu de amatori.

 

*Florin Apostoaie,  și el fost conducător pe termen scurt la spitalul pietrean,  a propus ca să se aștepte cu numirea unui nou manager până la construirea spitalului nou al lui Ionel Arsene. Clar, când va fi gata, nu vor mai fi probleme cu pandemia și oricum  nimeni din generația actuală nu va mai fi în viață să-și amintească despre toată nebunia cu numirile de manageri la Spitalul din Piatra Neamț.

*Propunere Mesagerul de Neamț: Octavian Bărbuleț! De ce? Pentru că este din Târgu Neamț și pentru că Andrei Tărăntuș.  Este mai mult decât suficient.

Evident că acest text reprezintă un pamflet, tocmai pentru că realitatea este mult mai crudă!

(M.N.)

One comment

  • Viv

    octombrie 9, 2020 at 11:23 am

    Fără talent de pamfletar îndrăznesc o propunere pentru conducerea SJU : șeful DSP(Radu nu mai știu cum).A știut cum să aplice toate măsurile astfel încât să se infecteze.Banuiesc că acum este trecut prin boală,deci poate a devenit imun și nu mai prezintă vreun risc.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *