Actualizare. 100% Decizia corectă. Pe site-ul TT nimic despre Draga, totul despre concursul Geaninei Cărbunariu

Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, instituție teatrală de renume, ferm încadrată pe linia promovării marilor probleme existențiale grave ale societății în care trăim, nu are nici un fel de mesaj în legătură cu Draga Olteanu Matei. Nici pe site, nici pe pagina de Facebook. În schimb, acolo abundă reacțiile, în haită, ale unor propagandiști ai corectitudinii politice culturale, supărați că cineva din presa locală a avut îndrăzneala/curajul/tupeul de a critica o piesă discutabilă ca mesaj. O piesă cu limbaj vulgar, bipuit, dar explicit, probabil normal pentru liota de propandiști mai feroci în exprimare decât Suzana Gâdea pe vremea ei. Respectivii dețin adevărul absolut și din acest punct de vedere totul este alb, dacă spui ca ei, sau negru, dacă te împotrivești. Altfel, curcubeul este culoarea preferată, că tot suntem cosmopoliți când banii vin în proporție covârșitoare pe asemenea proiecte.

Probabil că în vâltoarea emoțiilor pentru susținerea proiectului de management al Geaninei Cărbunariu, care trebuie să-și asigure încă un mandat la TT, episodul morții cunoscutei artiste a trecut neobservat. Pentru că da, pentru salvarea actului artistic și cultural local, în data de 19 noiembrie Geanina Cărbunariu a trecut cu succes o nouă etapă a realizării sale profesionale, în fața unei comisii de super specialiști și va mai rămâne manager cel puțin încă un mandat. (Vezi foto)

Duminică, actrița Draga Olteanu Matei va fi înmormântată având alături de ea toate emoțiile nemțenilor care țin la marile personalități ale teatrului românesc. Cu atât mai mult la Draga, care s-a identificat cu aceste locuri. Ei sigur au luat 100 % Decizia corectă.

Valentin Bălănescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

După apariția acestui material, pe pagina de Facebook a Teatrului Tineretului a fost postat acest mesaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

4 comments

 • Claudia

  noiembrie 20, 2020 at 5:25 pm

  Din păcate, pe zi ce trece, constatam ca putinele valori adevărate ale amărâtei tari a noastre sunt trecute cu vederea de niște neica-nimeni, aflați in funcții importante ale statului!! Evident ca ne meritam soarta…stam pasivi si așteptam ca poate celălalt de lângă noi sa facă ceva concret…

  Răspuns

 • Varga Szandor Andrasz

  noiembrie 20, 2020 at 8:58 pm

  Teatrul asta a fost un etalon in cultura românească înainte de 89 .
  Mari actori și regizori au servit scena nemțeană de -a lungul vremii .
  Așteptam cu sufletul la gura întotdeauna o premieră, ne concentram cu toții să prindem o ” șopârla” pișcătoare la adresa regimului, a fi prezent la spectacol era o plăcere și o dorință arzătoare !
  E tot mai îndepărtat teatrul nemțean de noi, și a reușit să ne îndepărteze și pe noi, spectatorii, de scandura .
  Păcat, iar viitorul nu suna bine .
  Parafrazând, sunt români care nu au fost niciodată la Iași .
  Astăzi din păcate avem copii și tineri care nu au fost niciodată la TT, și aceste două absente sunt regretabile!

  Răspuns

 • koss

  noiembrie 21, 2020 at 10:11 am

  Epigonii zilei , in fiecare zi !!! Acesta este TT , la ora actuala …Un perpetum mobile al ignorantei , manipularii si vulgului..Vai de kuru* vostru de asazisi artisti …pseudoartisti !!! Nu meritati sa va treaca cineva pragull..Ba, ocolita ^cladirea prostiei * de departe..

  Răspuns

 • cristina

  noiembrie 29, 2020 at 7:52 pm

  BUNA SEARA!
  MA INTREB DE CE VREA TEATRUL TINERETULUI SA NE OBISNUIASCA CU PRODUCTII TEATRALE DIN CE IN CE MAI ABJECTE! NU A TRECUT PREA MULTA VREME DE CAND OCOLEAM ZONA TEATRULUI PENTRU CA SA NU MA INTREBE COPIII CE REPREZINTA ACEL AFIS (PORNOGRAFIC) DE LA PIESA WOLFGANG. DESIGUR , PIESA ERA PE MASURA AFISULUI.
  M-AS FI BUCURAT CA IN LUMEA TULBURE IN CARE TRAIM , TEATRUL SA RAMANA O INSTITUTIE DEMNA, CARE SA NE AJUTE SA NE CRESTEM LUMINOS COPIII.
  IN LOC DE ASTA, IN PRODUCTIILE FABRICATE DE TEATRUL TINERETULUI, ȘI MĂ REFER LA PIESA „98% Decizia corectă“, SE INTAMPLA LUCRURI ORIPILANTE, CARE NUMAI LUMINA NU ADUC IN MINTILE SI SUFLETELE COPIILOR NOSTRI :
  – SE MIMEAZA MASTURBAREA
  – UN BEBELUS ESTE ARUNCAT LA GUNOI
  – COPIII SUNT CONSIDERATI UN COȘMAR
  – ESTE INSCENATA UCIDEREA UNUI PRUNC
  – SE PROMOVEAZĂ AVORTUL SI CONTRACEPTIA
  SI, STUPOARE, ACEASTA PIESA ERA ADRESATA CU PREDILECTIE COPIIILOR NOSTRI, CARE ACUM FAC SCOALA ONLINE, , PENTRU ZILELE DE 13, 14, 15 NOIEMBRIE. UN MOD ” IDEAL” DE A LIVRA UNOR SUFLETE NEVINOVATE ASEMENEA MONSTRUOZITATI. NU MAI TREBUIE ACORDUL PARINTILOR PENTRU ACTIVITATILE EXTRASCOLARE, NU?
  “Premiera va fi difuzată online, iar primii spectatori vor fi elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” (Piatra-Neamț), Colegiul Național de Informatică (Piatra-Neamț), Liceul de Artă “Victor Brauner” (Piatra-Neamț), Colegiul Național “Roman Vodă” (Roman) și Colegiul Național “Ștefan cel Mare” (Târgu-Neamț) – partenerii noștri din proiect. Vizionarea va fi urmată de discuții cu elevii, echipa spectacolului, dar și cu invitați surpriză.“
  CA MAMĂ, MA SIMT OBLIGATĂ SĂ IMI PROTEJEZ COPIII DE ASEMENEA ABUZURI. ESTE STRIGĂTOR LA CER CĂ O PIESĂ ATÂT DE DISTRUCTIVĂ, PRIN ATITUDINEA PE CARE O MANIFESTĂ FAȚĂ DE VIAȚĂ, FAȚĂ DE RESPONSABILITATE, FAȚĂ DE VALORILE MORALE, ERA DESTINATĂ COPIIILOR NOȘTRI!!!!
  OPRIȚI- VĂ, ACTORI, REGIZORI, SCENARIȘTI CARE ATENTAȚI LA PERVERTIREA A CEEA CE MAI ESTE CURAT IN SUFLETELE ELEVILOR!!!!!!
  ÎNCETEAZĂ ACEASTĂ CAMPANIE DE INTOXICARE A TINERETULUI, DOAMNA DIRECTOARE A TT!!!!!
  NU VREM SĂ MAI FINANȚĂM MIZERIILE ACESTEA TEATRALE CARE NU AU NIMIC IN COMUN CU ARTA!!!!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *