Clinica Asclepion se ocupă de sănătatea nemțenilor de aproape două decenii

Clinica Asclepion, înființată în 2003, este un furnizor de servicii medicale de top, cu sediul principal în Piatra-Neamț. Portofoliul de servicii Asclepion include 22 de specialități medicale, de la medicina muncii și medicină de familie, până la chirurgie, cardiologie și diabetologie. De asemenea, clinica deține laborator propriu de analize, centru de permanență și centru de imagistică medicală. Nu în ultimul rând, începând din luna octombrie, portofoliul Asclepion include și servicii de recuperare medicală, care acoperă o paletă largă de indicații terapeutice. Excelența Asclepion în domeniul sănătății se datorează unei echipe de medici, asistenți și specialiști cu o vastă experiență, care își pun toate cunoștințele și expertiza în folosul pacientului, de fiecare dată.

În prezent, Clinica Asclepion vine în întâmpinarea pacienților din județul Neamț cu clinici în Piatra-Neamț, Roman și Târgu Neamț și cu puncte de lucru în Bicaz, Tazlău și Pângărați. Prin contractul cu CNAS, pacienții asigurați pot beneficia de servicii și analize medicale la cele mai înalte standarde, de expertiză medicală de top și de aparatură modernă – toate într-un singur loc. În plus, Clinica Asclepion are o amplă experiență în furnizarea serviciilor de medicina muncii, portofoliul său de parteneri cuprinzând peste 30 dintre cele mai importante companii din județ.

Teste rapide SARS-CoV-2

În ultimele luni, sistemul medical a fost greu pus la încercare. În măsura în care nevoia de testare a devenit tot mai presantă, Clinica Asclepion a dedicat personal medical și a inclus pe lista serviciilor sale medicale testele rapide pentru depistarea infectării cu noul SARS-CoV-2. Astfel, Asclepion efectuează teste rapide antigen COVID-19, care se recomandă să fie recoltate la 1-3 zi după contactul cu o persoană infectată și indică prezența virusului în organism, dar și teste rapide anticorpi antiSARS-CoV-2, IgG și IgM, care se recoltează la minim 5-7 zile după contact și depistează prezența anticorpilor anti-SARS-CoV-2.

“Deși vorbim despre un eveniment care a atras după sine numeroase consecințe nefaste, pandemia de coronavirus ne-a învățat și un lucru bun: că sănătatea este cel mai fragil și mai important lucru pe care îl avem și că trebuie să îl prețuim ca atare”, spune dr. Doina Crețu, manager al Clinicii Asclepion. “Unul dintre cele mai importante obiective pe care ni le propunem la Clinica Asclepion este să contribuim la conștientizarea și prevenția celor mai grave și des întâlnite boli cronice, care afectează un număr ridicat de persoane, inclusiv în județul Neamț. În acest sens, desfășurăm în mod constant campanii de informare și prevenție în jurul zilelor mondiale dedicate acestor afecțiuni, alăturându-ne astfel eforturilor globale și contribuind la măsurile de sănătate publică aplicate în România. Concret, ne dorim ca oamenii să înțeleagă importanța unui stil de viață sănătos în general, să accepte că vizitele la medic și controalele periodice trebuie să devină un obicei chiar în absența semnelor unei boli, să devină conștienți că a preveni este întotdeauna mai ușor decât să tratezi.”

Campanii Asclepion

În această toamnă, Clinica Asclepion a derulat o campanie de conștientizare a cancerului la sân și a cancerului de col uterin, oferind gratuit ecografii mamare și teste Babeș-Papanicolaou, dar și o campanie de Ziua Mondială a Diabetului, prin care a pus la dispoziția celor interesați, în regim de gratuitate, 20 de consultații de nutriție și numeroase teste de glicemie și analize detaliate pentru pacienții cu valori glicemice ridicate. Aceste campanii au fost derulate în Clinica Asclepion din Piatra-Neamț, Târgu Neamț și Roman.

În prezent, la punctul de lucru Asclepion din Tazlău, există în desfășurare o campanie de Optometrie până în luna ianuarie, prin care furnizorul de servicii medicale își propune să meargă tot mai mult în întâmpinarea pacienților din mediul rural, acolo unde serviciile medicale de specialitate sunt mai rare sau greu accesibile.

De asemenea, în apropierea Sărbătorilor de Iarnă, Clinica Asclepion din Piatra-Neamț a pregătit o campanie care se adresează tuturor celor care doresc să își schimbe ochelarii. Astfel, pacienții interesați își pot alege perechea de ochelari preferată dintre zecile de modele expuse la raft în incinta clinicii, cu o REDUCERE de 20%, sub îndrumarea echipei de specialiști optometriști Asclepion. Recomandarea lentilelor potrivite se va realiza în urma testelor efectuate în vederea stabilirii dioptriilor, realizate în cadrul unei consultații de specialitate.

Prin toate aceste campanii și acțiuni, Clinica Asclepion își dorește să încurajeze comunitatea nemțeană să apeleze la sfaturile și recomandările medicului nu numai pentru o problemă de sănătate deja existentă, ci și pentru a putea preveni anumite afecțiuni; de exemplu, să meargă periodic la o ecografie mamară, la un control ginecologic sau la un control dermatologic, pentru inspecția alunițelor de către medicul dermatolog, să își facă setul de analize generale în fiecare an. Așadar, furnizorul de servicii medicale din Piatra-Neamț vă invită să apelați cu încredere la serviciile și specialiștii Asclepion de fiecare dată când aveți o problemă de sănătate, dar, până atunci, pur și simplu pentru a vă asigura că sunteți sănătoși!

Toți pacienții care au o programare pe data de 1 Decembrie la unul dintre punctele Asclepion din Piatra-Neamț vor primi cadou cocarde cu tricolorul României.

Clinica Asclepion. De sănătatea ta, ne ocupăm noi!

SPECIALITĂȚI MEDICALE CLINICA ASCLEPION

Medicină generală

Medicina muncii

Medicină de familie

Cardiologie

Dermato-venerologie

Diabetologie

Nutriție și dietetică medicală

Endocrinologie

Hematologie clinică

Neurologie

Pediatrie

Pneumologie

Psihiatrie

Chirurgie generală

Chirurgie vasculară

Chirurgie pediatrică

Obstetrică-Ginecologie

Oftalmologie

O.R.L.

Ortopedie-traumatologie

Ecografie (generală, mamară, tiroidiană, părți moi)

Recuperare medicală

SERVICII MEDICALE CONEXE:

Examinări psihologice

Fișe medicale (fișe auto, fișe port-armă)

Siguranța circulației