Familiile celor afectați de incendiul de la ATI Piatra-Neamț primesc câte 5.000 de lei

Guvernul României va acorda câte 5.000 de lei fiecărei familii afectate de incendiul  de la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Proiectul a fost inițiat de premierul Ludovic Orban și este inclus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, 27 noiembrie. Suma se va acorda prin mandat poștal sau în contul bancar al beneficiarilor. Vor putea primi acest ajutor de urgență soțul sau soția ori rudele de gradul 1 sau 2, sau persoana fizică ce dovedește cu acte că s-a ocupat de înmormântarea persoanei care a murit arsă. Cei care îi îngrijesc pe supraviețuitorii răniți pot primi suma propusă pe baza unei declarații pe proprie răspundere.

În incendiul din 14 noiembrie au murit 10 pacienți din cele două saloane ATI de la etajul 2 al SJU Piatra-Neamț. Alți 6 pacienți supraviețuitori au fost transferați la Spitalul Modular Lețcani în acea noapte și doar unul mai trăiește.

Două asistente și doi medici din ATI au suferit arsuri în acea noapte. Medicul anestezist Cătălin Denciu a suferit cele mai grave arsuri în încercarea să salveze pacienții din flăcări. El este tratat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles și, potrivit ministrului Sănătății, a trecut deja printr-o primă operație de refacere a țesuturilor.

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.